Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i szybki obiad w wykonaniu męża :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11090
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1055
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11090
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1055
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Składniki
Składniki • 250g fasoli czerwonej z puszki • 2 ząbki czosnku • 1 cebula • 2 papryki czerwone • 1 mała puszka przecieru pomidorowego • 1 puszka pomidorów krojonych • olej rzepakowy do smażenia • 3 pętka wędzonej kiełbasy • ½ łyżeczki słodkiej papryki • ½ łyżeczki ostrej papryki • ½ łyżeczki wędzonej mielonej papryki • natka pietruszki • sól, pieprz Przygotowanie 1. Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojoną kiełbasę i podsmażamy do zrumienienia następnie posiekany czosnek i cebulę. Po chwili dodajemy pokrojoną w większe kawałki paprykę. Dokładnie mieszamy i dusimy pod przykryciem przez 10 min. Dodajemy przecier pomidorowy, pomidory z puszki i przyprawy. Chwilę gotujemy. Następnie do sosu dodajemy fasolę z puszki i chwilę gotujemy, cały czas mieszając. Na koniec posypujemy posiekaną natką pietruszki. Można podać z ryżem ale równie dobrze smakuje do pieczywa.