Do góry

Dania główne Przepis na:

Fasola w paprykowo - pomidorowym sosie

Fasola w paprykowo - pomidorowym sosie

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 2295

Dodano:

Odsłon: 823

Pyszny i szybki obiad w wykonaniu męża :)

Składniki

  • Składniki w opisie
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Składniki
    • 250g fasoli czerwonej z puszki
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 cebula
    • 2 papryki czerwone
    • 1 mała puszka przecieru pomidorowego
    • 1 puszka pomidorów krojonych
    • olej rzepakowy do smażenia
    • 3 pętka wędzonej kiełbasy
    • ½ łyżeczki słodkiej papryki
    • ½ łyżeczki ostrej papryki
    • ½ łyżeczki wędzonej mielonej papryki
    • natka pietruszki
    • sól, pieprz

    Przygotowanie
    1.
    Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojoną kiełbasę i podsmażamy do zrumienienia następnie posiekany czosnek i cebulę. Po chwili dodajemy pokrojoną w większe kawałki paprykę. Dokładnie mieszamy i dusimy pod przykryciem przez 10 min.

    Dodajemy przecier pomidorowy, pomidory z puszki i przyprawy. Chwilę gotujemy. Następnie do sosu dodajemy fasolę z puszki i chwilę gotujemy, cały czas mieszając.

    Na koniec posypujemy posiekaną natką pietruszki. Można podać z ryżem ale równie dobrze smakuje do pieczywa.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń