Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tego bułka tarta podsmażana na maśle i czosnek :P Yum! Yum!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 196
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 183
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 196
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 183
Składniki
Fasolkę oczyszczamy, obgotowujemy w bulionie warzywnym (wrzącym) przez 10 min. Wyławiamy, osączamy. Kalafior dzielimy na różyczki obgotowujemy w bulionie, również 10 min. Odcedzamy, mieszamy z fasolką. Na rozgrzane masło wrzucamy posiekany czosnek, po kilku chwilach dodajemy bułkę tartą, dokładnie łączymy, doprawiamy solą i pieprzem i polewamy warzywa. Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy 10 min w temp. 200°C(termooobieg).