Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tego bułka tarta podsmażana na maśle i czosnek :P Yum! Yum!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
Składniki
Fasolkę oczyszczamy, obgotowujemy w bulionie warzywnym (wrzącym) przez 10 min. Wyławiamy, osączamy. Kalafior dzielimy na różyczki obgotowujemy w bulionie, również 10 min. Odcedzamy, mieszamy z fasolką. Na rozgrzane masło wrzucamy posiekany czosnek, po kilku chwilach dodajemy bułkę tartą, dokładnie łączymy, doprawiamy solą i pieprzem i polewamy warzywa. Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy 10 min w temp. 200°C(termooobieg).