Do góry

Dania główne Przepis na:

Fasolka i kalafior

Fasolka i kalafior

Autor:

Przepisów i artykułów: 2120 Ocena: 47367

Dodano:

Odsłon: 4177

Do tego bułka tarta podsmażana na maśle i czosnek :P Yum! Yum!

Składniki

  • 400 g żółtej fasolki szparagowej
  • 1/2 kalafiora
  • 100 g masła
  • 4 ząbki czosnku
  • 6 łyżek bułki tartej
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Fasolkę oczyszczamy, obgotowujemy w bulionie warzywnym (wrzącym) przez 10 min. Wyławiamy, osączamy.
    Kalafior dzielimy na różyczki obgotowujemy w bulionie, również 10 min. Odcedzamy, mieszamy z fasolką.

    Na rozgrzane masło wrzucamy posiekany czosnek, po kilku chwilach dodajemy bułkę tartą, dokładnie łączymy, doprawiamy solą i pieprzem i polewamy warzywa.

    Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy 10 min w temp. 200°C(termooobieg).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń