Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka po bretońsku z boczkiem i kiełbasą. Danie z białej fasoli Jaś z pomidorami, doprawione suszonym majerankiem i wędzoną papryką.
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 187
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3244
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 30
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3538
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 681
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 187
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3244
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 30
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3538
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 681
Składniki
Fasolę zalewamy wodą i odstawiamy na całą noc. Minimum 10 godzin.
Namoczoną fasolę przekładamy do dużego garnka i zalewamy wodą. Dodajemy ziele i liście laurowe. Gotujemy na małym ogniu około 1 godzinę.
W międzyczasie podsmażamy na patelni boczek pokrojony w drobną kostkę. Do boczku dodajemy pokrojoną kiełbasę i podsmażamy. Na koniec dodajemy drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Całość chwilę smażymy.
Do miękkiej fasoli przekładamy zawrtość patelni. Dodajemy pomidory, passatę, koncetrat i wszystkie przyprawy. Całość dokładnie mieszamy i gotujemy na małym ogniu 15 minut.
Fasolkę ewentualnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowe… Smacznego