Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka po bretońsku z boczkiem i kiełbasą. Danie z białej fasoli Jaś z pomidorami, doprawione suszonym majerankiem i wędzoną papryką.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 839
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 414
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15221
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1864
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 839
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 414
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15221
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1864
Składniki
Fasolę zalewamy wodą i odstawiamy na całą noc. Minimum 10 godzin.
Namoczoną fasolę przekładamy do dużego garnka i zalewamy wodą. Dodajemy ziele i liście laurowe. Gotujemy na małym ogniu około 1 godzinę.
W międzyczasie podsmażamy na patelni boczek pokrojony w drobną kostkę. Do boczku dodajemy pokrojoną kiełbasę i podsmażamy. Na koniec dodajemy drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Całość chwilę smażymy.
Do miękkiej fasoli przekładamy zawrtość patelni. Dodajemy pomidory, passatę, koncetrat i wszystkie przyprawy. Całość dokładnie mieszamy i gotujemy na małym ogniu 15 minut.
Fasolkę ewentualnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowe… Smacznego