Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka po bretońsku z boczkiem i kiełbasą. Danie z białej fasoli Jaś z pomidorami, doprawione suszonym majerankiem i wędzoną papryką.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1946
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3171
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1232
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1997
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1946
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3171
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1232
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1997
Składniki
Fasolę zalewamy wodą i odstawiamy na całą noc. Minimum 10 godzin.
Namoczoną fasolę przekładamy do dużego garnka i zalewamy wodą. Dodajemy ziele i liście laurowe. Gotujemy na małym ogniu około 1 godzinę.
W międzyczasie podsmażamy na patelni boczek pokrojony w drobną kostkę. Do boczku dodajemy pokrojoną kiełbasę i podsmażamy. Na koniec dodajemy drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Całość chwilę smażymy.
Do miękkiej fasoli przekładamy zawrtość patelni. Dodajemy pomidory, passatę, koncetrat i wszystkie przyprawy. Całość dokładnie mieszamy i gotujemy na małym ogniu 15 minut.
Fasolkę ewentualnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowe… Smacznego