Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i pożywne danie jednogarnkowe. Fasola to zdrowa roślina strączkowa. Powinniśmy jeść ją często. Obniża cholesterol. Zawiera witaminy z grupy B oraz E i A, a także potas i kwas foliowy. Jest doskonałym źródłem błonnika.
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 90
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 4062
Przepis dnia
Na zdjęciu widnieje propozycja obiadu w 30 minut. Danie tanie, pożywne i pysz...
Odsłon: 109
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 90
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 4062
Przepis dnia
Na zdjęciu widnieje propozycja obiadu w 30 minut. Danie tanie, pożywne i pysz...
Odsłon: 109
Składniki
Fasolę zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia odcedzić, wlać świeżej wody, dodać 1 łyżeczkę soli, ziele angielskie, ziarenka pieprzu i liść laurowy. Całość gotować pod przykryciem przez około 1 i 1/2 godziny do miękkości. Boczek i kiełbasę pokroić w kostkę i przysmażyć na niewielkiej ilości oleju. (Można nie dodawać oleju, jeśli boczek lub kiełbasa są tłuste). Dodać do garnka z fasolą. Cebule i czosnek pokroić, następnie podsmażyć, dodać do fasoli. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki, podsmażyć na oleju, po czym przełożyć do garnka. Całość zamieszać i gotować ok 10 minut. Następnie dodać koncentrat pomidorowy połączony ze śmietaną, gotować ok 15 minut. Doprawić do smaku sola, pieprzem, natką pietruszki i majerankiem. Fasolka po bretońsku najlepiej smakuje podana na gorąco z chlebem. Smacznego!