Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to jeden z tych przepisów które trzeba przypominać, potrawa idealna na mroźne, zimowe dni
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5253
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11667
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5253
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11667
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Składniki
1. fasolę przepłukać, zalać zimną wodą, odstawić na noc do namoczenia, 2. fasolę (gotować w wodzie, w której się moczyła) gotować na małym ogniu, 3. boczek i kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć na rumiano, boczek zdjąć z patelni, na wytopionym tłuszczu podsmażyć pokrojone w kostkę mięso, dodać pokrojoną cebule i czosnek, podsmażyć, dodać do fasoli, dodać pokrojone pomidory, pokrojoną marchewkę, liść laurowy, posolić, dusić na małym ogniu, po ok 30 min dodać boczek i kiełbasę, 4. z mąki zrobić zasmażkę, dodać do fasoli, zagotować, dodać majeranek i ew koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku solą i pieprzem, smacznego