Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to jeden z tych przepisów które trzeba przypominać, potrawa idealna na mroźne, zimowe dni
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 961
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2838
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 961
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2838
Składniki
1. fasolę przepłukać, zalać zimną wodą, odstawić na noc do namoczenia, 2. fasolę (gotować w wodzie, w której się moczyła) gotować na małym ogniu, 3. boczek i kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć na rumiano, boczek zdjąć z patelni, na wytopionym tłuszczu podsmażyć pokrojone w kostkę mięso, dodać pokrojoną cebule i czosnek, podsmażyć, dodać do fasoli, dodać pokrojone pomidory, pokrojoną marchewkę, liść laurowy, posolić, dusić na małym ogniu, po ok 30 min dodać boczek i kiełbasę, 4. z mąki zrobić zasmażkę, dodać do fasoli, zagotować, dodać majeranek i ew koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku solą i pieprzem, smacznego