Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to jeden z tych przepisów które trzeba przypominać, potrawa idealna na mroźne, zimowe dni
Wątróbka kurza jest najdelikatniejsza i najbardziej soczysta. Jej przygotowan...
Odsłon: 34
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 296
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2616
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1656
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14437
Wątróbka kurza jest najdelikatniejsza i najbardziej soczysta. Jej przygotowan...
Odsłon: 34
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 296
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2616
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1656
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14437
Składniki
1. fasolę przepłukać, zalać zimną wodą, odstawić na noc do namoczenia, 2. fasolę (gotować w wodzie, w której się moczyła) gotować na małym ogniu, 3. boczek i kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć na rumiano, boczek zdjąć z patelni, na wytopionym tłuszczu podsmażyć pokrojone w kostkę mięso, dodać pokrojoną cebule i czosnek, podsmażyć, dodać do fasoli, dodać pokrojone pomidory, pokrojoną marchewkę, liść laurowy, posolić, dusić na małym ogniu, po ok 30 min dodać boczek i kiełbasę, 4. z mąki zrobić zasmażkę, dodać do fasoli, zagotować, dodać majeranek i ew koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku solą i pieprzem, smacznego