Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to jeden z tych przepisów które trzeba przypominać, potrawa idealna na mroźne, zimowe dni
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13678
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2884
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1186
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13678
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2884
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1186
Składniki
1. fasolę przepłukać, zalać zimną wodą, odstawić na noc do namoczenia, 2. fasolę (gotować w wodzie, w której się moczyła) gotować na małym ogniu, 3. boczek i kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć na rumiano, boczek zdjąć z patelni, na wytopionym tłuszczu podsmażyć pokrojone w kostkę mięso, dodać pokrojoną cebule i czosnek, podsmażyć, dodać do fasoli, dodać pokrojone pomidory, pokrojoną marchewkę, liść laurowy, posolić, dusić na małym ogniu, po ok 30 min dodać boczek i kiełbasę, 4. z mąki zrobić zasmażkę, dodać do fasoli, zagotować, dodać majeranek i ew koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku solą i pieprzem, smacznego