Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to jeden z tych przepisów które trzeba przypominać, potrawa idealna na mroźne, zimowe dni
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 722
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34750
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 1045
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 722
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34750
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 1045
Składniki
1. fasolę przepłukać, zalać zimną wodą, odstawić na noc do namoczenia, 2. fasolę (gotować w wodzie, w której się moczyła) gotować na małym ogniu, 3. boczek i kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć na rumiano, boczek zdjąć z patelni, na wytopionym tłuszczu podsmażyć pokrojone w kostkę mięso, dodać pokrojoną cebule i czosnek, podsmażyć, dodać do fasoli, dodać pokrojone pomidory, pokrojoną marchewkę, liść laurowy, posolić, dusić na małym ogniu, po ok 30 min dodać boczek i kiełbasę, 4. z mąki zrobić zasmażkę, dodać do fasoli, zagotować, dodać majeranek i ew koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku solą i pieprzem, smacznego