Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka modyfikacji, połączeń smakowych by to ‘zwykłe’ danie nabrało innego wymiaru.
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 101
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 1322
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 1011
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 101
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 1322
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 1011
Składniki
Pokrojone kiełbasy smażymy na oleju, do momentu zrumienienia. Wrzucamy posiekaną cebulę, szklimy. Przekładamy do dużej brytfany. Pieczarki kroimy, dodajemy do kiełbasy, lekko oprószamy solą, mieszamy i dusimy przez kwadrans pod przykryciem. Od czasu do czasu mieszamy. Opłukaną fasolkę przekładamy do gara. Całość zalewamy zimną wodą (na równi z całością), zagotowujemy, płomień zmniejszamy. Całość dusimy pod przykryciem przez 60 minut. Pokrywkę zdejmujemy, dorzucamy pomidory z puszki, pastę, pokrojoną w paski paprykę, posiekaną natkę, wlewamy sok. Gotujemy do miękkości papryki. Całość do smaku doprawiamy solą, pieprzem, kminkiem i mieloną kozieradką.