Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka modyfikacji, połączeń smakowych by to ‘zwykłe’ danie nabrało innego wymiaru.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117713
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8219
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3058
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1914
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1443
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117713
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8219
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3058
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1914
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1443
Składniki
Pokrojone kiełbasy smażymy na oleju, do momentu zrumienienia. Wrzucamy posiekaną cebulę, szklimy. Przekładamy do dużej brytfany. Pieczarki kroimy, dodajemy do kiełbasy, lekko oprószamy solą, mieszamy i dusimy przez kwadrans pod przykryciem. Od czasu do czasu mieszamy. Opłukaną fasolkę przekładamy do gara. Całość zalewamy zimną wodą (na równi z całością), zagotowujemy, płomień zmniejszamy. Całość dusimy pod przykryciem przez 60 minut. Pokrywkę zdejmujemy, dorzucamy pomidory z puszki, pastę, pokrojoną w paski paprykę, posiekaną natkę, wlewamy sok. Gotujemy do miękkości papryki. Całość do smaku doprawiamy solą, pieprzem, kminkiem i mieloną kozieradką.