Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie co dziś szanowne państwo serwuje na obiad ? U nas prosty a zarazem smaczny obiadek a mianowicie młode ziemniaki z jajkiem sadzonym a do całości nasza ulubiona zielona fasolka szparagowa z czosnkiem i bułka tartą na masełku
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21651
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 170
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 290
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21651
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 170
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 290
Składniki
Na początek przygotować zebrana z działki fasolkę szparagową, odciąć końce i pozostawić w całej długości lub jeżeli ktoś ma ochotę pokroić ją na mniejsze kawałki. Przygotowana fasolkę dokładnie opłukać w zimnej wodzie a następnie przełożyć do garnka wsypać łyżkę soli i gotować na wolnym ogniu do jej miękkości
Gdy fasolka jest już wystarczająco miękka przelać ją na durszlak aby ociekła z wody w której była gotowana, do garnka po fasolce dodać dwie łyżki masła przełożyć ociekniętą fasolkę a na nią dodać drobno pokrojony lub przeciśnięty przez praskę czosnek mieszając podsmażyć na małym ogniu. Następnie wsypać bułkę tartą i podsmażając mieszać do połączenia się bułki z fasolką, w trakcie smażenia doprawić przyprawą uniwersalną
Tak przygotowana fasolkę podałam do młodych ziemniaków z koperkiem oraz jajko sadzone kurze, niby nic a jednak to najlepszy obiad jaki można przygotować w niecałe trzydzieści minut. Fasolka tak przygotowana może być również dodatkiem do ulubionego dania jak również można zajadać ją z chlebem