Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie co dziś szanowne państwo serwuje na obiad ? U nas prosty a zarazem smaczny obiadek a mianowicie młode ziemniaki z jajkiem sadzonym a do całości nasza ulubiona zielona fasolka szparagowa z czosnkiem i bułka tartą na masełku
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 34
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 144
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2496
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 34
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 144
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2496
Składniki
Na początek przygotować zebrana z działki fasolkę szparagową, odciąć końce i pozostawić w całej długości lub jeżeli ktoś ma ochotę pokroić ją na mniejsze kawałki. Przygotowana fasolkę dokładnie opłukać w zimnej wodzie a następnie przełożyć do garnka wsypać łyżkę soli i gotować na wolnym ogniu do jej miękkości
Gdy fasolka jest już wystarczająco miękka przelać ją na durszlak aby ociekła z wody w której była gotowana, do garnka po fasolce dodać dwie łyżki masła przełożyć ociekniętą fasolkę a na nią dodać drobno pokrojony lub przeciśnięty przez praskę czosnek mieszając podsmażyć na małym ogniu. Następnie wsypać bułkę tartą i podsmażając mieszać do połączenia się bułki z fasolką, w trakcie smażenia doprawić przyprawą uniwersalną
Tak przygotowana fasolkę podałam do młodych ziemniaków z koperkiem oraz jajko sadzone kurze, niby nic a jednak to najlepszy obiad jaki można przygotować w niecałe trzydzieści minut. Fasolka tak przygotowana może być również dodatkiem do ulubionego dania jak również można zajadać ją z chlebem