Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące danie na jesienny obiad, dobrze smakuje zwłaszcza z ulubionym pieczywem.
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 350
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 432
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 829
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 350
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 432
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 829
Składniki
Cebulę w miarę drobno pokroić, czosnek posiekać. Kiełbasę pokroić na mniejsze kawałki. W garnuszku rozgrzać trochę oleju, podsmażyć na nim cebulę z czosnkiem soląc je . Do podsmażonych warzyw dodać pokrojoną kiełbasę i wszystko razem podduszać dolewając nieco wody. W trakcie podsmażania dodałam koncentrat pomidorowy i sporo słodkiej mielonej papryki. Wszystko jeszcze chwilę razem smażyłam, po czym dodałam odcedzoną z zalewy fasolę z puszki oraz przecier pomidorowy i sporo majeranku. Wszystko jeszcze chwilę podduszałam od czasu do czasu mieszając na koniec przyprawiając solą i pieprzem do smaku.