Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasola Jaś - mam wrażenie, że jest nieco zapomniana. Żyjemy szybko, często gotujemy w pośpiechu i wybieramy szybsze opcje, w tym przypadku fasolkę z puszki. To zrozumiałe, bo i ja często ratuję się w ten sposób. Ale kiedy mamy więcej czasu warto poświęcić go na ugotowanie Jasia, choćby po to by przypomnieć sobie jak smakuje prawdziwa fasola...
Przed przygotowaniem potrawy fasolę należy moczyć w zimnej wodzie około 12h. Najlepiej zostawić ją w wodzie na noc. Wymoczoną fasolę odcedzamy.
Przygotowujemy pulpety: mięso mielone, jajko, bułkę tartą i przyprawy przekładamy do miski. Zagniatamy do uzyskania gładkiej masy. Formujemy malutkie pulpety.
Na rozgrzanym oleju szklimy pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy pulpety, smażymy do zarumienienia. Dolewamy 0,5l wody, fasolę, startą na tarce marchewkę i przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu do miękkości fasoli, około 1h.
Kiedy fasola zmięknie, dodajemy koncentrat pomidorowy. Całość możemy, ale nie musimy zagęścić 1 łyżką mąki.
Fasolę podajemy z chlebem lub ziemniakami, posypaną natką pietruszki.
Fasolka szparagowa z marchewką to bardzo smaczny dodatek do obiadu na ciepło....
Odsłon: 2912
Małe, mięsne kuleczki, które sprawdzą się zarówno jako danie główne jak i prz...
Odsłon: 9377
Świetny sposób na wykorzystanie dyni.
Odsłon: 3
Efekt dzisiejszego wędzenia bardzo smacznej kolejnej wędzonki :) Wędzona met...
Odsłon: 15
Zapiekanka chłopska swoją nazwę zawdzięcza podstawowym składnikom, które powi...
Odsłon: 41793
Pyszne pierogi z białym serem polane przesmażoną śmietaną i posypane cukrem i...
Odsłon: 24
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 188
Świetny sposób na wykorzystanie dyni.
Odsłon: 3
Efekt dzisiejszego wędzenia bardzo smacznej kolejnej wędzonki :) Wędzona met...
Odsłon: 15
Zapiekanka chłopska swoją nazwę zawdzięcza podstawowym składnikom, które powi...
Odsłon: 41793
Pyszne pierogi z białym serem polane przesmażoną śmietaną i posypane cukrem i...
Odsłon: 24
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 188
Składniki
Przed przygotowaniem potrawy fasolę należy moczyć w zimnej wodzie około 12h. Najlepiej zostawić ją w wodzie na noc. Wymoczoną fasolę odcedzamy.
Przygotowujemy pulpety: mięso mielone, jajko, bułkę tartą i przyprawy przekładamy do miski. Zagniatamy do uzyskania gładkiej masy. Formujemy malutkie pulpety.
Na rozgrzanym oleju szklimy pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy pulpety, smażymy do zarumienienia. Dolewamy 0,5l wody, fasolę, startą na tarce marchewkę i przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu do miękkości fasoli, około 1h.
Kiedy fasola zmięknie, dodajemy koncentrat pomidorowy. Całość możemy, ale nie musimy zagęścić 1 łyżką mąki.
Fasolę podajemy z chlebem lub ziemniakami, posypaną natką pietruszki.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Ravioli dyniowe
Dania główne
Pierogi z białym serem
Dania główne
Pstrąg z grilla
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem i kaszą kuskus
Ravioli dyniowe
Świetny sposób na wykorzystanie dyni.
Odsłon: 3
Pierogi z białym serem
Pyszne pierogi z białym serem polane przesmażoną śmietaną i posypane cukrem i...
Odsłon: 24