Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Fasolkowy gulasz w musztardzie"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 50
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 281
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 50
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 281
Składniki
Kiełbaski potnij w grubsze plasterki. Cebule obierz, przekrój wzdłuż na pół, a potem potnij w półplasterki.
W garnku rozgrzej olej. Zeszklij na nim cebule. Dodaj plasterki wędliny. Smaż razem, aż kiełbaski ładnie się zrumienią. Korniszony pokrój na kawałki. Wrzuć do garnka z kiełbasą i cebulą. Podlej całość bulionem. Wrzuć fasolkę bez wcześniejszego rozmrażania. Poczekaj, aż bulion zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj dalej przez 20 minut pod przykryciem.
Pod koniec gotowania zagęść sos zasmażką błyskawiczną. Gulasz wymieszaj z musztardą miodową i śmietaną. Przypraw do smaku sosem sojowym oraz pieprzem. Mocno podgrzej.
Przepis na ten gulasz możesz nieco zmodyfikować i dodać do niego także inne warzywa np. kalafior, cukinię, paprykę.Źródło: Naj