Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Fasolkowy gulasz w musztardzie"
Przepis dnia
Historia musztardy sięga już prawie dwóch tysięcy lat. Jeden z pierwszych prz...
Odsłon: 707
Oszczędne ciasto do którego przygotowania możesz wykorzystać składniki , któr...
Odsłon: 618
Oszczędne ciasto do którego przygotowania możesz wykorzystać składniki , któr...
Odsłon: 618
Składniki
Kiełbaski potnij w grubsze plasterki. Cebule obierz, przekrój wzdłuż na pół, a potem potnij w półplasterki.
W garnku rozgrzej olej. Zeszklij na nim cebule. Dodaj plasterki wędliny. Smaż razem, aż kiełbaski ładnie się zrumienią. Korniszony pokrój na kawałki. Wrzuć do garnka z kiełbasą i cebulą. Podlej całość bulionem. Wrzuć fasolkę bez wcześniejszego rozmrażania. Poczekaj, aż bulion zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj dalej przez 20 minut pod przykryciem.
Pod koniec gotowania zagęść sos zasmażką błyskawiczną. Gulasz wymieszaj z musztardą miodową i śmietaną. Przypraw do smaku sosem sojowym oraz pieprzem. Mocno podgrzej.
Przepis na ten gulasz możesz nieco zmodyfikować i dodać do niego także inne warzywa np. kalafior, cukinię, paprykę.Źródło: Naj
Przepisy Dania główne
Dania główne
Obiad bez mięsa
Dania główne
Chaczapuri
Dania główne
Tarta z cukinią
Dania główne
Krokiety bolognese
Obiad bez mięsa
Obiad bez mięsa? Bez paniki! Może być smacznie, pożywnie i kolorowo. Pieczone...
Odsłon: 1000
Chaczapuri
nie przepadam za jajkami wiec postanowiłam zrobić dla siebie chaczapuri z pie...
Odsłon: 172