Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Fasolkowy gulasz w musztardzie"
Kiełbaski potnij w grubsze plasterki. Cebule obierz, przekrój wzdłuż na pół, a potem potnij w półplasterki.
W garnku rozgrzej olej. Zeszklij na nim cebule. Dodaj plasterki wędliny. Smaż razem, aż kiełbaski ładnie się zrumienią. Korniszony pokrój na kawałki. Wrzuć do garnka z kiełbasą i cebulą. Podlej całość bulionem. Wrzuć fasolkę bez wcześniejszego rozmrażania. Poczekaj, aż bulion zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj dalej przez 20 minut pod przykryciem.
Pod koniec gotowania zagęść sos zasmażką błyskawiczną. Gulasz wymieszaj z musztardą miodową i śmietaną. Przypraw do smaku sosem sojowym oraz pieprzem. Mocno podgrzej.
Przepis na ten gulasz możesz nieco zmodyfikować i dodać do niego także inne warzywa np. kalafior, cukinię, paprykę.Źródło: Naj
królik przygotowany wg tego przepisu jest delikatny, soczysty i aromatyczny
Odsłon: 409
Słodko-kwaśne ogórki w musztardzie to idealny dodatek do obiadu, sałatek czy...
Odsłon: 337
Szybkie, proste, a za razem smaczne ciasto bez pieczenia. Ciasto skusi każde...
Odsłon: 140
Domowa maślana bułka, soczyste mięso i sezonowy smakołyk - szparagi. Takim sm...
Odsłon: 29
Swojski chleb nie ma sobie równych. Tym razem tak na szybko, bez wyrastania....
Odsłon: 168
Genialna w smaku surówka z kalafiora i marchewki. Lekka, chrupiąca, polana dr...
Odsłon: 150
Zaczął się sezon na świeże owoce, więc jeśli szukasz pysznego i szybkiego des...
Odsłon: 191
Szybkie, proste, a za razem smaczne ciasto bez pieczenia. Ciasto skusi każde...
Odsłon: 140
Domowa maślana bułka, soczyste mięso i sezonowy smakołyk - szparagi. Takim sm...
Odsłon: 29
Swojski chleb nie ma sobie równych. Tym razem tak na szybko, bez wyrastania....
Odsłon: 168
Genialna w smaku surówka z kalafiora i marchewki. Lekka, chrupiąca, polana dr...
Odsłon: 150
Zaczął się sezon na świeże owoce, więc jeśli szukasz pysznego i szybkiego des...
Odsłon: 191
Składniki
Kiełbaski potnij w grubsze plasterki. Cebule obierz, przekrój wzdłuż na pół, a potem potnij w półplasterki.
W garnku rozgrzej olej. Zeszklij na nim cebule. Dodaj plasterki wędliny. Smaż razem, aż kiełbaski ładnie się zrumienią. Korniszony pokrój na kawałki. Wrzuć do garnka z kiełbasą i cebulą. Podlej całość bulionem. Wrzuć fasolkę bez wcześniejszego rozmrażania. Poczekaj, aż bulion zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj dalej przez 20 minut pod przykryciem.
Pod koniec gotowania zagęść sos zasmażką błyskawiczną. Gulasz wymieszaj z musztardą miodową i śmietaną. Przypraw do smaku sosem sojowym oraz pieprzem. Mocno podgrzej.
Przepis na ten gulasz możesz nieco zmodyfikować i dodać do niego także inne warzywa np. kalafior, cukinię, paprykę.Źródło: Naj
Przepisy Dania główne
Dania główne
Cynamonowe placuszki
Dania główne
Pierogi z truskawkami
Dania główne
Burgery ze szparagami
Dania główne
Roladki ze schabu z fetą
Cynamonowe placuszki
Pyszne do pracy i szkoły.
Odsłon: 35
Pierogi z truskawkami
Pierogi z truskawkami bardzo się u nas chętnie jada. Podaję je polane masłem...
Odsłon: 32