Dania główne Przepis na:
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotować wywar z kostki rosołowej z zielem i warzywami.Cebulkę pokroić w kostkę,boczek też i przesmażyć,Dodać do wywaru ale bez tłuszczu.Fasolkę z puszek wlać do wywaru,pogotować z 5 minut.Następnie sos rozprowadzić w małej ilości wody i dodać do zupy.Pogotować całość według przepisu na sosie.Dopełnić wodą jeśli trzeba.Należy pamiętać że to ma być zupa średnio gęsta.Na koniec doprawić pieprzem,solą i maggą.Posypać natką pietruszki.Podawać z pieczywem.Wyśmienicie smakuje na drugi dzień.Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

Mole3 31 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Robię fasolową jeszcze inaczej, a kostki rosołowe na wędzonym boczku to według mnie świetny wynalazek. Kiedy gotuję żurek na zakwasie z butelki, zawsze je dodaję. Pozdrawiam.17 Kto głosował? | Odpowiedz

alicja 14 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
Właśnie dlatego nazywa się Fasolowa INACZEJ,pozdrawiam17 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 12 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
Ja gotuje fasolową i również od niedawna, ale cały czas się zastanawiam, czemu dodajesz do zupy kostke rosołową na wędzonym boczku skoro dodajesz wędzony boczek. Taka ilość zapewni zupie piękny zapach i smak, więc po co jeszcze polepszać kostkami. I czy nie lepiej na koniec dodać przecier pomidorowy niż sos.To jest tylko moje zdanie poparte własnym doświadczeniem.Pozdrawiam.10 Kto głosował? | Odpowiedz

alicja 12 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
Bardzo dziękuję17 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 11 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
Fasolowa to jedna z tych zup, które polubiłam stosunkowo niedawno, bo do niej trzeba chyba po prostu "dorosnąć" ;) teraz uważam, że niewiele jest tak dobrych zup na chłodne dni, jak właśnie fasolowa :) ta propozycja brzmi bardzo smakowicie :) a, i chciałam jeszcze dodać, że ma Pani bardzo ładny i oryginalny talerz :)17 Kto głosował? | Odpowiedz