Do góry

Dania główne Przepis na:

Fasolowa na żeberkach

Fasolowa na żeberkach

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Fasolowa na żeberkach"

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Fasolę umyć, namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować w świeżej wodzie. Pod koniec gotowania osolić.

  2. Cebulę posiekać. Warzywa obrać, umyć i zetrzeć (oprócz ziemniaków) na tarce jarzynowej o dużych otworach. Rozgrzać masło, zeszklić cebulę, a po chwili dodać warzywa i lekko przesmażyć. Ziemniaki pokroić w niedużą kostkę.

  3. Żeberka podzielić na porcje i wrzucić do zimnej wody, dodać sól, pieprz, listki, ziele. Gdy zacznie się gotować, zebrać tworzącą się pianę. Pod koniec gotowania dodać ziemniaki, po kwadransie warzywa i ugotowaną fasolę. Doprawić.

  4. ok. 85 minut

  5. Można wyjąć z zupy część warzyw i fasoli, zmiksować blenderem na gładkie piure i powstałym musem zagęścić zupę.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń