Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Fasolowa na żeberkach"
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 150
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 26
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 36
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 150
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 26
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 36
Składniki
Fasolę umyć, namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować w świeżej wodzie. Pod koniec gotowania osolić.
Cebulę posiekać. Warzywa obrać, umyć i zetrzeć (oprócz ziemniaków) na tarce jarzynowej o dużych otworach. Rozgrzać masło, zeszklić cebulę, a po chwili dodać warzywa i lekko przesmażyć. Ziemniaki pokroić w niedużą kostkę.
Żeberka podzielić na porcje i wrzucić do zimnej wody, dodać sól, pieprz, listki, ziele. Gdy zacznie się gotować, zebrać tworzącą się pianę. Pod koniec gotowania dodać ziemniaki, po kwadransie warzywa i ugotowaną fasolę. Doprawić.
ok. 85 minut
Można wyjąć z zupy część warzyw i fasoli, zmiksować blenderem na gładkie piure i powstałym musem zagęścić zupę.Źródło: Twoje Imperium