Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekana biała kiełbasa z pieczarkami, idealna na różne uroczyste kolacje. Również jak zastąpisz białą kiełbasę parzoną, możesz zapiec na grillu.
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 17
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2115
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 194
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1194
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 17
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2115
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 194
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1194
Składniki
1. Kiełbasę przekładam do garnka, zalewam wodą i gotuję. Po ugotowaniu każdą kiełbasę nacinam wzdłuż. 2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodaję umyte, drobno pokrojone pieczarki oraz umytą drobno pokrojoną paprykę. Doprawiam pieprzem oraz solą. Po usmażeniu przekładam farsz do naczynia i studzę. Dodaję żółty ser starty na tarce o dużych oczkach, jogurt, curry oraz wbijam jajko. Dokładanie mieszam i faszeruję farszem kiełbasy.
3. Zapiekam w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180°C.
4. Przekąska, kolacja gotowa. 5. Smacznego.