Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekana biała kiełbasa z pieczarkami, idealna na różne uroczyste kolacje. Również jak zastąpisz białą kiełbasę parzoną, możesz zapiec na grillu.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10902
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6255
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5389
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13198
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4943
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10902
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6255
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5389
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13198
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4943
Składniki
1. Kiełbasę przekładam do garnka, zalewam wodą i gotuję. Po ugotowaniu każdą kiełbasę nacinam wzdłuż. 2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodaję umyte, drobno pokrojone pieczarki oraz umytą drobno pokrojoną paprykę. Doprawiam pieprzem oraz solą. Po usmażeniu przekładam farsz do naczynia i studzę. Dodaję żółty ser starty na tarce o dużych oczkach, jogurt, curry oraz wbijam jajko. Dokładanie mieszam i faszeruję farszem kiełbasy.
3. Zapiekam w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180°C.
4. Przekąska, kolacja gotowa. 5. Smacznego.