Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowana gęsina"
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4002
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 966
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4374
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 209
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 376
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4002
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 966
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4374
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 209
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 376
Składniki
Tosty skrop połową bulionu. Posiekaj cebulę i dymkę. Cielęcinę umyj, osącz i pokrój. W rondlu rozpuść masło, podsmaż cebulę. Dodaj cielęcinę, dymkę i smaż ok. 10 min.
Przełóż do miski i ostudź. Dodaj odciśnięte tosty, jajko, sól, pieprz, musztardę i wymieszaj. Piersi umyj i wysusz. Rozetnij wzdłuż tworząc płat. Rozłóż na nich farsz, mocno zwiń i zepnij wykałaczkami. Potnij w plastry.
Nadziewane piersi podsmaż i włóż do naczynia do zapiekania. Posól, wlej trochę wody i piecz w temp. 170 st. C ok. 30 min. Podlewaj winem. W rondlu połącz resztę bulionu ze śmietanami i mąką. Mięso podawaj z sosem.
Czas przygotowania: 70 minut 650 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień