Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące nie codzienne danie
Polecam.
Odsłon: 369
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1450
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 551
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1930
Polecam.
Odsłon: 369
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1450
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 551
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1930
Składniki
Papryki myjemy ucinamy czubek i wydrążamy nasionka. Ugotowany i przestudzony ryż mieszamy z mięsem, jajkiem i przyprawami. Faszerujemy papryki mięskiem i układamy do żaroodpornego naczynia, pomiędzy papryki wkładamy pokrojony w kostkę pomidor i bazylię. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 200 C na 40 minut.
Po 40 minutach wyjmujemy naczynie i między papryki dajemy fasolkę z sosem pomidorowym, a na każdą paprykę układamy plaster sera. Przykrywamy naczynie i znów wkładamy do pieca tak na 10 – 15 minut.
Na talerz dajemy paprykę, oraz sosik z fasolą i pomidorem który świetnie równoważy suchość farszu z papryki, wiec życzę smacznego.