Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące nie codzienne danie
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2645
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2900
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2645
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2900
Składniki
Papryki myjemy ucinamy czubek i wydrążamy nasionka. Ugotowany i przestudzony ryż mieszamy z mięsem, jajkiem i przyprawami. Faszerujemy papryki mięskiem i układamy do żaroodpornego naczynia, pomiędzy papryki wkładamy pokrojony w kostkę pomidor i bazylię. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 200 C na 40 minut.
Po 40 minutach wyjmujemy naczynie i między papryki dajemy fasolkę z sosem pomidorowym, a na każdą paprykę układamy plaster sera. Przykrywamy naczynie i znów wkładamy do pieca tak na 10 – 15 minut.
Na talerz dajemy paprykę, oraz sosik z fasolą i pomidorem który świetnie równoważy suchość farszu z papryki, wiec życzę smacznego.