Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące nie codzienne danie
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 659
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1402
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458504
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1670
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 659
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1402
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458504
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1670
Składniki
Papryki myjemy ucinamy czubek i wydrążamy nasionka. Ugotowany i przestudzony ryż mieszamy z mięsem, jajkiem i przyprawami. Faszerujemy papryki mięskiem i układamy do żaroodpornego naczynia, pomiędzy papryki wkładamy pokrojony w kostkę pomidor i bazylię. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 200 C na 40 minut.
Po 40 minutach wyjmujemy naczynie i między papryki dajemy fasolkę z sosem pomidorowym, a na każdą paprykę układamy plaster sera. Przykrywamy naczynie i znów wkładamy do pieca tak na 10 – 15 minut.
Na talerz dajemy paprykę, oraz sosik z fasolą i pomidorem który świetnie równoważy suchość farszu z papryki, wiec życzę smacznego.