Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Faszerowana wątróbka"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Przepis przysłała Anna Tokarska z Łąk Zwiastowych
Wątrobę przekrój na pół, wytnij kieszenie. Boczek i cebulę posiekaj, dodaj natkę i bułkę tartą, wymieszaj. Podsmaż na oleju. Ostudź. Dodaj pokrojoną paprykę, jajko i śmietanę, wymieszaj, przypraw.
Farszem napełnij wątróbki, skrop olejem. Piecz godzinę w 180°C, polewając wytwarzającym się sosem. 10 min przed końcem posmaruj musztardą.Źródło: Chwila dla Ciebie