Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowane cebulki"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 79
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 180
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 238
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 814
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 79
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 180
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 238
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 814
Składniki
Cebulę obierz, odetnij wierzch i włóż do wrzątku. Podgotuj 5 minut. Wyjmij, lekko przestudź i łyżką wydrąż tak aby po brzegach zostały 2 warstwy.
Miąższ drobno posiekaj i połącz z mięsem. Dodaj odciśniętą bułkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, startą marchewkę i jajko. Całość wymieszaj z posiekaną natką pietruszki i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Wydrążone cebule napełnij farszem, przykryj plasterkiem boczku i ułóż w naczyniu do zapiekania. Naczynie wstaw do gorącego piekarnika i piecz 60 minut w temperaturze 180° C.Źródło: Na żywo