Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowane cebulki"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14025
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15868
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6414
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14025
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15868
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6414
Składniki
Cebulę obierz, odetnij wierzch i włóż do wrzątku. Podgotuj 5 minut. Wyjmij, lekko przestudź i łyżką wydrąż tak aby po brzegach zostały 2 warstwy.
Miąższ drobno posiekaj i połącz z mięsem. Dodaj odciśniętą bułkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, startą marchewkę i jajko. Całość wymieszaj z posiekaną natką pietruszki i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Wydrążone cebule napełnij farszem, przykryj plasterkiem boczku i ułóż w naczyniu do zapiekania. Naczynie wstaw do gorącego piekarnika i piecz 60 minut w temperaturze 180° C.Źródło: Na żywo