Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowane cebulki"
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 841
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 841
Składniki
Cebulę obierz, odetnij wierzch i włóż do wrzątku. Podgotuj 5 minut. Wyjmij, lekko przestudź i łyżką wydrąż tak aby po brzegach zostały 2 warstwy.
Miąższ drobno posiekaj i połącz z mięsem. Dodaj odciśniętą bułkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, startą marchewkę i jajko. Całość wymieszaj z posiekaną natką pietruszki i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Wydrążone cebule napełnij farszem, przykryj plasterkiem boczku i ułóż w naczyniu do zapiekania. Naczynie wstaw do gorącego piekarnika i piecz 60 minut w temperaturze 180° C.Źródło: Na żywo