Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowane cebulki"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 753
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22787
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15186
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4900
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45665
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 753
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22787
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15186
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4900
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45665
Składniki
Cebulę obierz, odetnij wierzch i włóż do wrzątku. Podgotuj 5 minut. Wyjmij, lekko przestudź i łyżką wydrąż tak aby po brzegach zostały 2 warstwy.
Miąższ drobno posiekaj i połącz z mięsem. Dodaj odciśniętą bułkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, startą marchewkę i jajko. Całość wymieszaj z posiekaną natką pietruszki i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Wydrążone cebule napełnij farszem, przykryj plasterkiem boczku i ułóż w naczyniu do zapiekania. Naczynie wstaw do gorącego piekarnika i piecz 60 minut w temperaturze 180° C.Źródło: Na żywo