Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne kotlety ziemniaczane faszerowane. Farsz możemy dowolnie modyfikować, może być mięsny lub warzywny.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7247
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2695
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20211
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 585
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 819
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7247
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2695
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20211
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 585
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 819
Składniki
Wykonanie farszu: Wymyty filet z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do gyrosa i smażymy. Na drugiej patelni dusimy pokrojone w kostkę z cebulą pieczarki. Uduszone pieczarki mieszamy z usmażonymi kostkami fileta. Dodajemy starty ser gouda, pokrojoną natkę pietruszki i koper. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Wszystkie składniki farszu mieszamy.
Wykonanie dania: Obrane, wymyte ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Ugotowane odlewamy z wody, tłuczemy, studzimy. Ostudzone ziemniaki wykładamy do większej miski, ponownie tłuczemy i równamy. Odmierzamy 1/4 masy,.
Wyjmujemy 1/4 masy na bok.
Wolne miejsce uzupełniamy mąką ziemniaczaną.
Wszystką masę dokładnie wyrabiamy na elastyczne ciasto.
Z ciasta robimy grubsze placki, nakładamy farsz, formujemy kotlety.
Uformowane kotlety smażymy na gorącym oleju z każdej strony na rumiany, złocisty kolor.
Podajemy gorące kotlety z surówką, lub maślanką lub ulubionym sosem.
Smacznego!!!