Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne kotlety ziemniaczane faszerowane. Farsz możemy dowolnie modyfikować, może być mięsny lub warzywny.
Szybkie placki na słono z gotowanych ziemniaków z rzeżuchą. Pyszne, proste i...
Odsłon: 3508
Kotlety z cukinii i ziemniaków to smaczny i sycący obiad dla tych, którzy pil...
Odsłon: 23291
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 241
Moja propozycja na pyszne i szybkie śniadanie, kolację lub przekąskę imprezow...
Odsłon: 204
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 241
Moja propozycja na pyszne i szybkie śniadanie, kolację lub przekąskę imprezow...
Odsłon: 204
Składniki
Wykonanie farszu: Wymyty filet z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do gyrosa i smażymy. Na drugiej patelni dusimy pokrojone w kostkę z cebulą pieczarki. Uduszone pieczarki mieszamy z usmażonymi kostkami fileta. Dodajemy starty ser gouda, pokrojoną natkę pietruszki i koper. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Wszystkie składniki farszu mieszamy.
Wykonanie dania: Obrane, wymyte ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Ugotowane odlewamy z wody, tłuczemy, studzimy. Ostudzone ziemniaki wykładamy do większej miski, ponownie tłuczemy i równamy. Odmierzamy 1/4 masy,.
Wyjmujemy 1/4 masy na bok.
Wolne miejsce uzupełniamy mąką ziemniaczaną.
Wszystką masę dokładnie wyrabiamy na elastyczne ciasto.
Z ciasta robimy grubsze placki, nakładamy farsz, formujemy kotlety.
Uformowane kotlety smażymy na gorącym oleju z każdej strony na rumiany, złocisty kolor.
Podajemy gorące kotlety z surówką, lub maślanką lub ulubionym sosem.
Smacznego!!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety z wędzonej ryby. Zapomniany przepis.
Dania główne
Tarta wielkanocna
Dania główne
Rolada serowa
Dania główne
Królik w sosie winno chrzanowym
Kotlety z wędzonej ryby. Zapomniany przepis.
Witajcie . W tym krótkim materiale chciałbym wam zaprezentować zapomniany spo...
Odsłon: 24
Tarta wielkanocna
Wielkanoc to czas pasztetów, pieczeni, wędlin…Zastanawiasz się, jak urozmaici...
Odsłon: 1052