Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne kotlety ziemniaczane faszerowane. Farsz możemy dowolnie modyfikować, może być mięsny lub warzywny.
Proste , pożywne i sycące danie z makaronu, brokułu i indyka. Polecam na szyb...
Odsłon: 290
Ta wersja makaronu, to jest trochę cięższa niż poprzednia, ale jeśli chodzi o...
Odsłon: 199
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 468
Proste , pożywne i sycące danie z makaronu, brokułu i indyka. Polecam na szyb...
Odsłon: 290
Ta wersja makaronu, to jest trochę cięższa niż poprzednia, ale jeśli chodzi o...
Odsłon: 199
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 468
Składniki
Wykonanie farszu: Wymyty filet z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do gyrosa i smażymy. Na drugiej patelni dusimy pokrojone w kostkę z cebulą pieczarki. Uduszone pieczarki mieszamy z usmażonymi kostkami fileta. Dodajemy starty ser gouda, pokrojoną natkę pietruszki i koper. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Wszystkie składniki farszu mieszamy.
Wykonanie dania: Obrane, wymyte ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Ugotowane odlewamy z wody, tłuczemy, studzimy. Ostudzone ziemniaki wykładamy do większej miski, ponownie tłuczemy i równamy. Odmierzamy 1/4 masy,.
Wyjmujemy 1/4 masy na bok.
Wolne miejsce uzupełniamy mąką ziemniaczaną.
Wszystką masę dokładnie wyrabiamy na elastyczne ciasto.
Z ciasta robimy grubsze placki, nakładamy farsz, formujemy kotlety.
Uformowane kotlety smażymy na gorącym oleju z każdej strony na rumiany, złocisty kolor.
Podajemy gorące kotlety z surówką, lub maślanką lub ulubionym sosem.
Smacznego!!!