Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia wypełniona pysznym farszem idealna na letnie dni ;-)
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 166
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 675
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 65
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 120
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 117
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 166
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 675
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 65
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 120
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 117
Składniki
Mięso mielone lekko podsmażamy na rozgrzanym oleju, a następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę.
W dalszym ciągu smażymy do momentu zarumienienia się cebuli. Do całości dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki.
Wszystko dusimy pod przykryciem przez około 5-7 minut. Dodajemy ryż i dokładnie mieszamy doprawiając solą i pieprzem.
Cukinię płuczemy i każdą kroimy wzdłuż na pół, a następnie wykrawamy miąższ ze środka.
Cukinie napełniamy farszem mięsno-ryżowym , a następnie układamy na rożnie (najlepiej na aluminiowej tacce lub zawinę te w folie aluminiową, czas pieczenia zależny od grilla) lub wkładamy do piekarnika i pieczemy przez około 25-35 minut.
Smacznego !!!