Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia wypełniona pysznym farszem idealna na letnie dni ;-)
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 308
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6705
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241558
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2439
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 421
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 308
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6705
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241558
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2439
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 421
Składniki
Mięso mielone lekko podsmażamy na rozgrzanym oleju, a następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę.
W dalszym ciągu smażymy do momentu zarumienienia się cebuli. Do całości dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki.
Wszystko dusimy pod przykryciem przez około 5-7 minut. Dodajemy ryż i dokładnie mieszamy doprawiając solą i pieprzem.
Cukinię płuczemy i każdą kroimy wzdłuż na pół, a następnie wykrawamy miąższ ze środka.
Cukinie napełniamy farszem mięsno-ryżowym , a następnie układamy na rożnie (najlepiej na aluminiowej tacce lub zawinę te w folie aluminiową, czas pieczenia zależny od grilla) lub wkładamy do piekarnika i pieczemy przez około 25-35 minut.
Smacznego !!!