Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś klasycznego zrobione nieco inaczej
Miska, patelnia, łyżka, garnek
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22053
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 85
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 367
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 95
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 151
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22053
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 85
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 367
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 95
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 151
Składniki
Mięska wymieszać razem dodać jedno jajko i wcześniej zamoczoną we wodzie i odsączoną bułkę. Dodaj przyprawy. W międzyczasie ugotuj jaka (gotuj ok5-6 min) Z mięsa mielonego uformować 6 kulek, na każdą położyć jajko i formować kotlety.
Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na tłuszczu z każdej strony. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego 🫶