Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś klasycznego zrobione nieco inaczej
Miska, patelnia, łyżka, garnek
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Składniki
Mięska wymieszać razem dodać jedno jajko i wcześniej zamoczoną we wodzie i odsączoną bułkę. Dodaj przyprawy. W międzyczasie ugotuj jaka (gotuj ok5-6 min) Z mięsa mielonego uformować 6 kulek, na każdą położyć jajko i formować kotlety.
Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na tłuszczu z każdej strony. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego 🫶