Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Faszerowane pomidorki"
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 42
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 275
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 660
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 42
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 275
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 660
Składniki
Pomidorki opłucz, osusz. Przekrój na połówki, wydrąż łyżeczką miąższ (wykorzystaj do innego dania, np. do zupy). Serek przełóż do miseczki. Dodaj połowę posiekanych kiełków.
Ogórek wyszoruj, pozostaw ze skórką. Ćwiartkę pokrój w ko stkę i dodaj do serka, wymieszaj. Resztę pokrój w plasterki. Rozłóż na talerzach razem z liśćmi sałaty oraz pozostałymi kiełkami.
Serek dopraw do smaku solą i pieprzem, napełnij pomidory. Ustaw na przygotowanych talerzach.
Czas ok. 25 min; porcja – 190 kcal, cena 2,70 złŹródło: Świat kobiety