Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezmięsne,lekkostrawne,smaczne./jeśli ktoś lubi,można dodać mielonego mięsa/
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 481
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 544
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 841
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 481
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 544
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 841
Składniki
Z pomidorów odkroić górę,wydrążyć miąższ i zmiksować w blenderze.Paprykę odkroić boki, oczyścić z gniazd nasiennych,jeżeli dajemy bakłażan lub cukinię to wydrążone środki miksujemy z miąższem z pomidorów.Ziemniaki obrać,pokroić w ćwiartki.
Do zmiksowanego miąższu dodajemy surowy ryż,posiekany koperek,czosnek oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Dodajemy przecier i oliwę.
Napełniamy warzywa do 3/4wysokości,gdyż pęczniejący ryż zwiększy swoją objętość.Przykrywamy odkrojona częścią warzywa. Puste miejsca wypełniamy ziemniakami.
Posypać solą,dość obficie oregano,dodać listka laurowe,polać oliwą.Wlać litr wody lub bulionu,przykryć drugą brytfanką lub folią aluminiową,piec około godziny w 180-200st.Po tym czasie można odkryć i lekko zrumienić.
Koleżanka ostatnio dodała do farszu trochę drobno posiekanej białej kapusty,ale ja tak jeszcze nie próbowałam.