Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezmięsne,lekkostrawne,smaczne./jeśli ktoś lubi,można dodać mielonego mięsa/
Z pomidorów odkroić górę,wydrążyć miąższ i zmiksować w blenderze.Paprykę odkroić boki, oczyścić z gniazd nasiennych,jeżeli dajemy bakłażan lub cukinię to wydrążone środki miksujemy z miąższem z pomidorów.Ziemniaki obrać,pokroić w ćwiartki.
Do zmiksowanego miąższu dodajemy surowy ryż,posiekany koperek,czosnek oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Dodajemy przecier i oliwę.
Napełniamy warzywa do 3/4wysokości,gdyż pęczniejący ryż zwiększy swoją objętość.Przykrywamy odkrojona częścią warzywa. Puste miejsca wypełniamy ziemniakami.
Posypać solą,dość obficie oregano,dodać listka laurowe,polać oliwą.Wlać litr wody lub bulionu,przykryć drugą brytfanką lub folią aluminiową,piec około godziny w 180-200st.Po tym czasie można odkryć i lekko zrumienić.
Koleżanka ostatnio dodała do farszu trochę drobno posiekanej białej kapusty,ale ja tak jeszcze nie próbowałam.
Pomysł na wegański obiad. Zapiekany bakłażan, faszerowany ryżem z pomidorami...
Odsłon: 2433
Danie obiadowe dla miłośników bakłażana. Jedna połowa robi się sama w piekarn...
Odsłon: 1153
Pyszne szybkie i lekkie danie obiadowe naleśniki z białym serem i jabłkami pr...
Odsłon: 11
Pyszne i szybkie danie obiadowe kurczak z dynią, cukinię i pomidorami. Idealn...
Odsłon: 190
Pyszne szybkie i lekkie danie obiadowe naleśniki z białym serem i jabłkami pr...
Odsłon: 11
Pyszne i szybkie danie obiadowe kurczak z dynią, cukinię i pomidorami. Idealn...
Odsłon: 190
Składniki
Z pomidorów odkroić górę,wydrążyć miąższ i zmiksować w blenderze.Paprykę odkroić boki, oczyścić z gniazd nasiennych,jeżeli dajemy bakłażan lub cukinię to wydrążone środki miksujemy z miąższem z pomidorów.Ziemniaki obrać,pokroić w ćwiartki.
Do zmiksowanego miąższu dodajemy surowy ryż,posiekany koperek,czosnek oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Dodajemy przecier i oliwę.
Napełniamy warzywa do 3/4wysokości,gdyż pęczniejący ryż zwiększy swoją objętość.Przykrywamy odkrojona częścią warzywa. Puste miejsca wypełniamy ziemniakami.
Posypać solą,dość obficie oregano,dodać listka laurowe,polać oliwą.Wlać litr wody lub bulionu,przykryć drugą brytfanką lub folią aluminiową,piec około godziny w 180-200st.Po tym czasie można odkryć i lekko zrumienić.
Koleżanka ostatnio dodała do farszu trochę drobno posiekanej białej kapusty,ale ja tak jeszcze nie próbowałam.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kurczak w rozmarynowym sosie
Dania główne
Chińska patelnia
Dania główne
Naleśniki z serem i jabłkami prażonymi
Dania główne
Kotlety z soczewicy i kaszy
Kurczak w rozmarynowym sosie
Jak można podać delikatne, białe mięso z kurczaka? Przyzwyczailiśmy się przet...
Odsłon: 3
Chińska patelnia
Pyszny aromatyczny ryż z mięsem z udek kurczaka i warzywami
Odsłon: 10