Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezmięsne,lekkostrawne,smaczne./jeśli ktoś lubi,można dodać mielonego mięsa/
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 68
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 166
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 186
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 376
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 68
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 166
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 186
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 376
Składniki
Z pomidorów odkroić górę,wydrążyć miąższ i zmiksować w blenderze.Paprykę odkroić boki, oczyścić z gniazd nasiennych,jeżeli dajemy bakłażan lub cukinię to wydrążone środki miksujemy z miąższem z pomidorów.Ziemniaki obrać,pokroić w ćwiartki.
Do zmiksowanego miąższu dodajemy surowy ryż,posiekany koperek,czosnek oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Dodajemy przecier i oliwę.
Napełniamy warzywa do 3/4wysokości,gdyż pęczniejący ryż zwiększy swoją objętość.Przykrywamy odkrojona częścią warzywa. Puste miejsca wypełniamy ziemniakami.
Posypać solą,dość obficie oregano,dodać listka laurowe,polać oliwą.Wlać litr wody lub bulionu,przykryć drugą brytfanką lub folią aluminiową,piec około godziny w 180-200st.Po tym czasie można odkryć i lekko zrumienić.
Koleżanka ostatnio dodała do farszu trochę drobno posiekanej białej kapusty,ale ja tak jeszcze nie próbowałam.