Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezmięsne,lekkostrawne,smaczne./jeśli ktoś lubi,można dodać mielonego mięsa/
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 91
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 114
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 91
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 114
Składniki
Z pomidorów odkroić górę,wydrążyć miąższ i zmiksować w blenderze.Paprykę odkroić boki, oczyścić z gniazd nasiennych,jeżeli dajemy bakłażan lub cukinię to wydrążone środki miksujemy z miąższem z pomidorów.Ziemniaki obrać,pokroić w ćwiartki.
Do zmiksowanego miąższu dodajemy surowy ryż,posiekany koperek,czosnek oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Dodajemy przecier i oliwę.
Napełniamy warzywa do 3/4wysokości,gdyż pęczniejący ryż zwiększy swoją objętość.Przykrywamy odkrojona częścią warzywa. Puste miejsca wypełniamy ziemniakami.
Posypać solą,dość obficie oregano,dodać listka laurowe,polać oliwą.Wlać litr wody lub bulionu,przykryć drugą brytfanką lub folią aluminiową,piec około godziny w 180-200st.Po tym czasie można odkryć i lekko zrumienić.
Koleżanka ostatnio dodała do farszu trochę drobno posiekanej białej kapusty,ale ja tak jeszcze nie próbowałam.