Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowana wędlina wyglądem zachęca do jedzenia. Taki boczek można podać zarówno na gorąco jak i na zimno, w obu wariantach smakuje wybornie.
Przez środek boczku ostrym długim nożem robię głęboki tunel jednak nie przecinam na wylot. Boczek nacieram solą i przyprawami. Pozostawiam w temperaturze pokojowej na minimum 2 godziny do zamarynowania.
Przygotowanie nadzienia:
Do zmielonego mięsa dodaję pokrojone warzywa, przyprawiam do smaku i dokładnie mieszam.
W przygotowany otwór w boczku nakładam nadzienie. Upycham go szerokim trzonkiem drewnianej łyżki.
Boczek obwiązuję sznurkiem wędliniarskim.
Układam w gęsiarce skórą do spodu, podlewam sokiem i piekę pod przykryciem w temperaturze 200°C 30 minut, aby dobrze nagrzała się gęsiarka.
Dalej boczek piekę do miękkości w temperaturze 150°C.
Miękki boczek odkrywam i ponownie piekę w temperaturze 200°C koło15 minut do zrumienienia.
Boczek można podawać gorący po upieczeniu jak i zimny w formie wędliny.
Smaczne i bardzo szybkie kotleciki z kalafiora. Kalafior połączony z jajkami...
Odsłon: 74
Pieczone ziemniaki w mundurkach ( wersja ekspresowa ) gotowe w 30 minut !! D...
Odsłon: 37
Przepyszne domowe lody. Delektuj się cudownym, bogatym smakiem czekolady. A...
Odsłon: 57
Polecam fasolkę szparagową otuloną chrupiącym boczkiem zapiekaną w sosie besz...
Odsłon: 66
Sernik z soczystymi brzoskwiniami skusi małych i dużych łasuchów. Sernik jes...
Odsłon: 74
Smaczne i bardzo szybkie kotleciki z kalafiora. Kalafior połączony z jajkami...
Odsłon: 74
Pieczone ziemniaki w mundurkach ( wersja ekspresowa ) gotowe w 30 minut !! D...
Odsłon: 37
Przepyszne domowe lody. Delektuj się cudownym, bogatym smakiem czekolady. A...
Odsłon: 57
Polecam fasolkę szparagową otuloną chrupiącym boczkiem zapiekaną w sosie besz...
Odsłon: 66
Sernik z soczystymi brzoskwiniami skusi małych i dużych łasuchów. Sernik jes...
Odsłon: 74
Składniki
Przez środek boczku ostrym długim nożem robię głęboki tunel jednak nie przecinam na wylot. Boczek nacieram solą i przyprawami. Pozostawiam w temperaturze pokojowej na minimum 2 godziny do zamarynowania.
Przygotowanie nadzienia: Do zmielonego mięsa dodaję pokrojone warzywa, przyprawiam do smaku i dokładnie mieszam. W przygotowany otwór w boczku nakładam nadzienie. Upycham go szerokim trzonkiem drewnianej łyżki.
Boczek obwiązuję sznurkiem wędliniarskim.
Układam w gęsiarce skórą do spodu, podlewam sokiem i piekę pod przykryciem w temperaturze 200°C 30 minut, aby dobrze nagrzała się gęsiarka. Dalej boczek piekę do miękkości w temperaturze 150°C. Miękki boczek odkrywam i ponownie piekę w temperaturze 200°C koło15 minut do zrumienienia.
Boczek można podawać gorący po upieczeniu jak i zimny w formie wędliny.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierś kaczki w soku malinowym
Dania główne
Fasolka szparagowa Bożeny
Dania główne
Ziemniaki w mundurkach pieczone we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer
Dania główne
Kotlety mielone z kalafiora i jajka
Pierś kaczki w soku malinowym
Bardzo lubię kaczkę w całości z owocami i poszczególne jej części osobno. Dzi...
Odsłon: 35
Fasolka szparagowa Bożeny
Polecam fasolkę szparagową otuloną chrupiącym boczkiem zapiekaną w sosie besz...
Odsłon: 66