Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jak dzień pasty...to dzień pasty :-) u mnie prawie codziennie ;-) 3 rodzaje fettuccine z krewetami,szpinakiem i parmezanem :-) polecam wszystkim pastoholikom ;-)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16001
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4855
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 649
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16001
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4855
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 649
Składniki
krewety rozmrażamy fettuccine gotujemy- wszystkie 3 rodzaje w jednym garze-al dente kroimy czosnek na plasterki cieniutkie rozgrzewamy patelnię i wrzucamy czosnek z krewetami,dodajemy wszystkie przyprawy,odrobinę wina,cukier i troszkę zielonej pietruszki smażymy na piękny lekko złocisty kolor z lekka konsystencjà sosu
odcedzone fettuccine układamy na talerzu,dodajemy krewetki,dekorujemy szpinakiem,zielonà pietruszkà i posypujemy sporà ilościà startego parmezanu możemy podlać jeszcze oliwà z oliwek Smacznego życzę Wszystkim ;-)