Do góry

Dania główne Przepis na:

fettuccine 3 kolory

fettuccine 3 kolory

Autor:

Przepisów i artykułów: 161 Ocena: 1408

Dodano:

Odsłon: 3921

jak dzień pasty...to dzień pasty :-) u mnie prawie codziennie ;-) 3 rodzaje fettuccine z krewetami,szpinakiem i parmezanem :-) polecam wszystkim pastoholikom ;-)

Składniki

  • czerwone fettuccine peperoncini
  • czarne fettuccine nero barwione màtwa
  • klasyczne fettuccine
  • Krewetki 10,15 szt.
  • Czosnek
  • zielona pietruszka
  • szpinak świeży
  • Masło
  • oliwa z oliwek
  • parmezan
  • białe wino 1/3 szklanki
  • sòl młynek
  • pieprz młynek
  • chilli młynek
  • cukier młynek
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
fettuccine 3 kolory

Przygotowanie

  1. krewety rozmrażamy
    fettuccine gotujemy- wszystkie 3 rodzaje w jednym garze-al dente
    kroimy czosnek na plasterki cieniutkie
    rozgrzewamy patelnię i wrzucamy czosnek z krewetami,dodajemy wszystkie przyprawy,odrobinę wina,cukier i troszkę zielonej pietruszki
    smażymy na piękny lekko złocisty kolor z lekka konsystencjà sosu

  2. odcedzone fettuccine układamy na talerzu,dodajemy krewetki,dekorujemy szpinakiem,zielonà pietruszkà i posypujemy sporà ilościà startego parmezanu
    możemy podlać jeszcze oliwà z oliwek

    Smacznego życzę Wszystkim ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń