Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
barwiony sepią czarny makaron fettuccine smakuje cudownie z boskimi krewetami królewskimi ;-) do tego czosnek,oliwa z oliwek,parmezan i trochę kiełków...i uczta gotowa ;-)
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 6
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 25
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 6
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 25
Składniki
krewety rozmrażamy,osuszamy,oczyszczamy czosnek obieramy,miażdżymy,kroimy na małe plastry,kawałki,wrzucamy na patelnię z mixem sklarowane masło + oliwa z oliwek,dodajemy chilli,sól,pieprz i sok z połówki cytryny smażymy na piękny różowy kolor do momentu uzyskania delikatnie kleistego sosiku o cudownym czosnkowym aromacie
fettuccine gotujemy al dente,parmezan ścieramy na małych oczkach ulubione kiełki płuczemy i osuszamy na papierowym ręczniku
ugotowane fettuccine mieszamy na sicie z 2 łyżkami oliwy z oliwek wykładamy na talerz ,dodajemy krewety,posypujemy parmezanem,dekorujemy kiełkami i gotowe podajemy i doprawiamy na koniec odrobiną chilli ;-) Smacznego :-)