Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sam sos pomidorowy można przygotować w większej ilości, następnie zamknąć w słoiku i pasteryzować przez około 20 minut. Tak przygotowany sos możemy przechowywać około 2 tygodni w lodówce. Ja do mojego sosu dodałam kawałki boczku, jednak spokojnie możesz zastąpić go pieczarkami, piersią z kurczaka czy nawet kiełbaską chorizo. W okresie kiedy świeże pomidory są niedostępne możesz zastąpić je pomidorami z puszki.
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24456
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 397
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 404
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24456
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 397
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 404
Składniki
W rondelku rozgrzewamy masło, wrzucamy cebulkę i szklimy ją. Gdy cebulka będzie gotowa przekładamy ją do większego garnka i wlewamy pomidory. Dodajemy szczyptę soli i dusimy je aby całkowicie się rozpadły i odparowała się z nich woda. W rondelku w którym smażyła się cebulka podsmażamy boczek.
Gdy pomidory będą gotowe dodajemy do nich czosnek oraz przyprawy. Sos dzięki, temu że odparowujemy z niego wodę powinien zgęstnieć. Jeśli wolisz gęstszy sos możesz zaprawić go mąką. Do gotowego sosu wrzucamy boczek oraz makaron. Całość chwilę gotujemy aby smaki się przegryzła.