Do góry

Dania główne Przepis na:

Fileciki w migdałowej panierce

Fileciki w migdałowej panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 878 Ocena: 9726

Dodano:

Odsłon: 139

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.

Składniki

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
  • Sól
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 4 łyżki masła
  • 4 łyżki migdałów
  • 10 dag sera żółtego
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Fileciki w migdałowej panierce

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy na duże plastry, doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  2. 2. Do miski wsypujemy bulkę tartą, wlewamy roztopione masło, dodajemy migdały oraz ser żółty starty na tarce o dużych oczach i dokładnie mieszamy.
    3. Rozkładamy na każdym kawałku mięsa, tak żeby mięso było przykryte.
    9. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 35 minut
    w 180 °C.

  3. 4. Kotlety gotowe.
    5. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń