Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli potrzebujecie pomysłu na drugie danie, którym oczarujecie podniebienia degustatorów, to nie ma większego pewniaka, niż pierś z kurczaka w sosie ananasowym! Zapewniam, że każdy następny kęs nabiera się na widelec samoczynnie, bezwiednie, a po opróżnieniu talerza pozostaje miły niedosyt... Cóż potrawa jest bowiem lekka i nie obciąża niepotrzebnie naszego układy trawiennego! Oczywiście sama pierś w sosie ananasowym, na przyrządzenie której gorąco namawiam, a której szczegółowy sposób przyrządzenia zamieszczam poniżej, doskonale wypada w towarzystwie surówki z kapusty pekińskiej (odsyłam do kolejnego mojego przepisu na takową) i frytek belgijskich! Smacznego! <WJ>
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5334
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5334
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Mięso oczyszczamy, oprószamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, zawijamy w folię spożywczą i przekładamy do lodówki. Na następny dzień smażymy je na rozgrzanym oleju. W tym samym czasie przygotowujemy sos. Do gorącego bulionu wrzucamy drobno pokrojonego ananasa i rodzynki. Wlewamy sos słodko-pikantny, podgrzewamy. Mąkę rozrabiamy z zimną wodą (około 100 ml), dodajemy do całości i zagęszczamy, cały czas mieszając, do momentu całkowitego połączenia. Mięso kroimy na kawałki, polewamy sosem. Całość podajemy z ulubionymi dodatkami.