Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli potrzebujecie pomysłu na drugie danie, którym oczarujecie podniebienia degustatorów, to nie ma większego pewniaka, niż pierś z kurczaka w sosie ananasowym! Zapewniam, że każdy następny kęs nabiera się na widelec samoczynnie, bezwiednie, a po opróżnieniu talerza pozostaje miły niedosyt... Cóż potrawa jest bowiem lekka i nie obciąża niepotrzebnie naszego układy trawiennego! Oczywiście sama pierś w sosie ananasowym, na przyrządzenie której gorąco namawiam, a której szczegółowy sposób przyrządzenia zamieszczam poniżej, doskonale wypada w towarzystwie surówki z kapusty pekińskiej (odsyłam do kolejnego mojego przepisu na takową) i frytek belgijskich! Smacznego! <WJ>
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 155
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 96
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 155
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 96
Składniki
Mięso oczyszczamy, oprószamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, zawijamy w folię spożywczą i przekładamy do lodówki. Na następny dzień smażymy je na rozgrzanym oleju. W tym samym czasie przygotowujemy sos. Do gorącego bulionu wrzucamy drobno pokrojonego ananasa i rodzynki. Wlewamy sos słodko-pikantny, podgrzewamy. Mąkę rozrabiamy z zimną wodą (około 100 ml), dodajemy do całości i zagęszczamy, cały czas mieszając, do momentu całkowitego połączenia. Mięso kroimy na kawałki, polewamy sosem. Całość podajemy z ulubionymi dodatkami.