Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy znudziła nam się ryba po grecku lub zwykła smażona, proponuję na sposób słodki z brzoskwiniami i kwaśny z papryką.
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19767
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2907
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4004
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 651
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19767
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2907
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4004
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 651
Składniki
Fileta kroimy na mniejsze kawałki, solimy. Następnie panierujemy, najpierw w jajku, później w mące.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
W międzyczasie obieramy cebulę, kroimy w drobną kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
Paprykę oraz brzoskwinie kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli, podlewamy odrobiną wody. Przyprawiamy papryką.
Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, chwile prużymy i sos gotowy.
Rybę układamy w naczyniu
Polewamy sosem.
Danie gotowe. Smacznego.