Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet w sosie chili

Filet w sosie chili

Autor:

Przepisów i artykułów: 564 Ocena: 4960

Dodano:

Odsłon: 2214

Potrawka którą można podać np. z ryżem , makaronem. Delikatne mięso z kurczaka z paprykami w pikantnym sosie.

Składniki

  • ½ fileta z kurczaka
  • 15 dag pieczarek
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • Chili
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
  • Cebula
  • 1 zielona papryka
  • 2 czerwone papryki
  • Kukurydza
  • 4 łyżki śmietany 36 %
  • Łyżeczka sosu sojowego
  • 2 łyżeczki mąki pszennej
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju, solimy.

  2. 2. Cebulę obieramy , kroimy w kostkę i na drugiej patelni prużymy na rozgrzanym oleju.

  3. 3. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.

  4. 4. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  5. 5. Papryki kroimy w drobne paseczki.

  6. 6. Dodajemy do grzybów.

  7. 7. Kukurydzę odlewamy z zalewy i wsypujemy do warzyw.

  8. 8. Doprawiamy chili.

  9. 9. Wlewamy sos sojowy.

  10. 10. Dodajemy przecier i nadal prużymy.

  11. 11. Śmietanę łączymy z mąką, hartując łączymy z sosem.

  12. 12. Warzywa wraz sosem przekładamy na mięso.
    13. Danie gotowe.
    14. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 17 kwietnia Same ulubione składniki w przepisie, więc tylko brać i szamać :D
Tylko czy nie jest za późno? ;) Pychotka, mnimi :)
Odpowiedzi: 4 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń