Zdrowy, sycący obiad pełen warzyw? Dobrze trafiłeś! Ten obiad przygotuje każdy, nie trzeba zdolności kulinarnych, aby go ugotować. Wystarczy tylko kilka chwil i można cieszyć się pysznym i pełnowartościowym obiadem! Więcej przepisów znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube z@smacznie_na_talerzu. Zapraszamy!
Filet z indyka w sosie kokosowym
Składniki
- SKŁADNIKI:
- 800g filetów z indyka
- 2 łyżki oleju
- 1 duża cebula czerwona
- 2 ząbki czosnku
- 1 cukinia
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka żółta
- puszka mleczka kokosowego
- ½ łyżki soli
- ⅓ łyżki pieprzu
- ½ łyżeczki papryki słodkiej
- olej do smażenia
- kasza gryczana lub ryż basmati
Składniki
- SKŁADNIKI:
- 800g filetów z indyka
- 2 łyżki oleju
- 1 duża cebula czerwona
- 2 ząbki czosnku
- 1 cukinia
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka żółta
- puszka mleczka kokosowego
- ½ łyżki soli
- ⅓ łyżki pieprzu
- ½ łyżeczki papryki słodkiej
- olej do smażenia
- kasza gryczana lub ryż basmati

Etapy przygotowania
Kaszę ugotuj wg wskazówek na opakowaniu. Mięso umyj, osusz i pokrój w większą kostkę. Umieść w misce, dodaj przyprawy oraz 2 łyżki oleju. Dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki na 20 minut.
Warzywa umyj i oczyść. Cebulę pokrój w piórka, cukinię pokrój w ćwiartki, papryki w paski, czosnek zmiażdż lub drobno posiekaj.Na rozgrzanej patelni podsmaż mięso na złoty kolor, dodaj warzywa i mleczko kokosowe. Wymieszaj i duś pod przykryciem do miękkości warzyw (ok.20 minut). Podawaj z ugotowaną wcześniej kaszą lub ryżem. Smacznego!
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)



Składniki
- SKŁADNIKI:
- 800g filetów z indyka
- 2 łyżki oleju
- 1 duża cebula czerwona
- 2 ząbki czosnku
- 1 cukinia
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka żółta
- puszka mleczka kokosowego
- ½ łyżki soli
- ⅓ łyżki pieprzu
- ½ łyżeczki papryki słodkiej
- olej do smażenia
- kasza gryczana lub ryż basmati
Kaszę ugotuj wg wskazówek na opakowaniu. Mięso umyj, osusz i pokrój w większą kostkę. Umieść w misce, dodaj przyprawy oraz 2 łyżki oleju. Dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki na 20 minut.
Warzywa umyj i oczyść. Cebulę pokrój w piórka, cukinię pokrój w ćwiartki, papryki w paski, czosnek zmiażdż lub drobno posiekaj.Na rozgrzanej patelni podsmaż mięso na złoty kolor, dodaj warzywa i mleczko kokosowe. Wymieszaj i duś pod przykryciem do miękkości warzyw (ok.20 minut). Podawaj z ugotowaną wcześniej kaszą lub ryżem. Smacznego!