Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy, sycący obiad pełen warzyw? Dobrze trafiłeś! Ten obiad przygotuje każdy, nie trzeba zdolności kulinarnych, aby go ugotować. Wystarczy tylko kilka chwil i można cieszyć się pysznym i pełnowartościowym obiadem! Więcej przepisów znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube z@smacznie_na_talerzu. Zapraszamy!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10472
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6037
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5328
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12894
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4636
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10472
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6037
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5328
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12894
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4636
Składniki
Kaszę ugotuj wg wskazówek na opakowaniu. Mięso umyj, osusz i pokrój w większą kostkę. Umieść w misce, dodaj przyprawy oraz 2 łyżki oleju. Dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki na 20 minut.
Warzywa umyj i oczyść. Cebulę pokrój w piórka, cukinię pokrój w ćwiartki, papryki w paski, czosnek zmiażdż lub drobno posiekaj.Na rozgrzanej patelni podsmaż mięso na złoty kolor, dodaj warzywa i mleczko kokosowe. Wymieszaj i duś pod przykryciem do miękkości warzyw (ok.20 minut). Podawaj z ugotowaną wcześniej kaszą lub ryżem. Smacznego!