Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Filet z indyka w sosie warzywnym z piwem"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 144
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 144
Składniki
Marchewki obierz, opłucz. Łodygi selera oczyść. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Przygotowane warzywa potnij na kawałki. Mocno rozgrzej patelnię. Wrzuć migdały. Mieszaj, aż lekko się zrumienią. Wtedy przesyp je na talerzyk i odstaw do wystudzenia.
Filet z indyka opłucz, wytrzyj. Posyp solą i pieprzem. Przyprawy mocno wetrzyj w mięso. Filet włóż do specjalnej foliowej torebki do pieczenia. Dołóż pokrojone wcześniej warzywa. Dodaj listki laurowe i migdały. Dolej sok z cytryny. Torebkę szczelnie zamknij. Ułóż w brytfance. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200oC. Piecz 75 minut.
Sałatę opłucz, osusz, porwij. Pomidory i paprykę umyj, oczyść, pokrój w kostkę. Ocet utrzyj z solą i pieprzem. Dolej olej, ubij na gęsty sos winegret. Sałatę wymieszaj z papryką oraz pomidorami. Upieczone mięso wyjmij z torebki foliowej.
Mleko podgrzej, połącz z warzywami z pieczenia, piwem i miodem. Zmiksuj na gładki sos. Przypraw do smaku. Pieczeń podawaj z sosem warzywnym. Przygotowaną surówkę polej winegretem. Serwuj do mięsa.Źródło: Naj