Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z kurczaka po francusku

Filet z kurczaka po francusku

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9192

Dodano:

Odsłon: 13758

Tym razem przedstawiam przepis na smaczne, aromatyczne a jednocześnie dość uniwersalne w smaku (podpasuje każdemu!) danie z fileta.

Składniki

  • 3 duże filety z kurczaka
  • 2 duże pory
  • 2 papryki czerwone
  • 1,5 szklanki bulionu drobiowego
  • 1 łyżka ostrej musztardy
  • 50g serka topionego
  • sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, majeranek, natka pietruszki
  • olej
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety i paprykę kroimy w cienkie paski. Białą część pora kroimy w krążki.

  2. Filety solimy i pieprzymy, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Kiedy się zarumienią dodajemy por i paprykę. Podsmażamy jeszcze chwilę, zalewamy bulionem, dodajemy serek. Dusimy pod przykryciem przez 20 minut. Na kolejne 10 minut duszenia zdejmujemy pokrywkę.

  3. Po tym czasie dodajemy musztardę i przyprawy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jorgos00 30 czerwca 2017 JEŚLI DUSZENIE TO POD PRZYKRYWKĄ.Kolejne 10 minut bez przykrywki to raczej odparowywanie,ale smak może być niezły. Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Activsport 01 maja 2017 Zrobiłam dziś na kolację :) Smaczna, nieskomplikowana potrawa, do której, tak sądzę, mozna dodać warzywa wg uznania. Polecam!

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń