Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażony filet z kurczaka marynowany w cieście z ziołami.
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 15
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 38
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23592
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 438
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 260
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 15
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 38
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23592
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 438
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 260
Składniki
Obraną cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, smażymy do zarumienienia się. Do miski wlewamy wodę gazowaną, wbijamy 3 jajka, dodajemy sól, sodę i mieszamy. Dodajemy startą na dużych oczkach żółtą paprykę, szklankę mąki, mieszamy, wlewamy sok z cytryny, dodajemy skórkę z cytryny, curry, podsmażoną cebulę z czosnkiem (ostudzoną), natkę pietruszki, wszystkie składniki mieszamy. Do wymieszanej mieszanki dodajemy pokrojone na połówki filety z kurczaka, mieszamy, przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na 30 minut.
Po półgodzinnym schłodzeniu smażymy kawałki filetu na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. Smacznego!!!