Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Elegancki obiad z łatwo dostępnych składników. Palce lizać! Przepis pochodzi z 406. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 795
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22838
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15255
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4960
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 795
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22838
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15255
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4960
Składniki
Filety przekroić wzdłuż na pół. Przykryć folią spożywczą i delikatnie rozbić. Z obu stron przyprawić solą i pieprzem. Owinąć boczkiem (po 2 plasterki na każdy kawałek mięsa).
Na patelni rozgrzać oliwę. Ułożyć i usmażyć kurczaka (z każdej strony przez 2-3 minuty). Pod koniec na patelni umieścić połówkę cytryny. Podlać winem. Wycisnąć sok z drugiej połówki cytryny. Dorzucić rozmaryn. Gdy sos lekko odparuje przykryć i dusić przez chwilę. Podawać z pieczonymi ziemniakami i pomidorkami koktajlowymi z grilla.