Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś przeglądając jedną z publikacji autorstwa Pani Zofii Nasierowskiej natknąłem się na przepis, który mnie zaintrygował. Oczywiście nie byłbym sobą gdybym go czymś nie wzbogacił. Niedawno robiłem przecież https://smaker.pl/przepis-wykwintny-obiad-z-serkiem-camembert-w-roli-glownej,126394,facet-w-kuchni.html Zostało mi pół opakowania nachos’ów więc postanowiłem je wykorzystać. Mam nadzieję, że i Wam zasmakuje.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2508
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1062
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1380
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2508
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1062
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1380
Składniki
Filety z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i oczyszczamy ze zbędnych błonek i kostek. Kroimy na pół. Rozbijamy za pomocą tłuczka przez folię. Solimy, pieprzymy oraz polewamy sosem sojowym. Odstawiamy na pół godziny. Po tym czasie rozgrzewamy na patelni olej z dodatkiem masła. Do miseczki wsypujemy sezam oraz zblendowane nachosy. Mieszamy. Kotlety z kurczaka obtaczamy lekko w mące, w roztrzepanych jajkach a następne w naszej panierce. Smażymy na patelni z każdej strony do zarumienienia. Następnie wykładamy na papierowy ręcznik aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z brązowym ryżem i ulubioną surówką.