Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znane klasyczne filety z kurczaka. Które zawsze cieszą nasze podniebienie.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19877
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 487
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 502
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6913
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243075
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19877
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 487
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 502
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6913
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243075
Składniki
Filety z kurczaka dokładnie myjemy. Wykrawamy błonki i wszelkie nieudogodnienia. Każdego fileta przekrawamy wzdłuż na pół.
W jednej misce roztrzepujemy jajka z solą oraz pieprzem. Do drugiej miski wsypujemy mąkę. Do trzeciej bułkę tartą z papryką słodką.
Na patelni rozgrzewamy olej. Każdego kotleta obtaczamy po kolei w mące, jajku a następnie bułce tartej i smażymy z obu stron do złotego koloru.