Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z kurczaka w panierce

Filet z kurczaka w panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 230 Ocena: 6652

Dodano:

Odsłon: 8937

Znane klasyczne filety z kurczaka. Które zawsze cieszą nasze podniebienie.

Składniki

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • mąka
  • sól, pieprz, papryka słodka do smaku
  • olej do smażenia
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety z kurczaka dokładnie myjemy. Wykrawamy błonki i wszelkie nieudogodnienia. Każdego fileta przekrawamy wzdłuż na pół.

  2. W jednej misce roztrzepujemy jajka z solą oraz pieprzem. Do drugiej miski wsypujemy mąkę. Do trzeciej bułkę tartą z papryką słodką.

  3. Na patelni rozgrzewamy olej. Każdego kotleta obtaczamy po kolei w mące, jajku a następnie bułce tartej i smażymy z obu stron do złotego koloru.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń