Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znane klasyczne filety z kurczaka. Które zawsze cieszą nasze podniebienie.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34863
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15121
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34863
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15121
Składniki
Filety z kurczaka dokładnie myjemy. Wykrawamy błonki i wszelkie nieudogodnienia. Każdego fileta przekrawamy wzdłuż na pół.
W jednej misce roztrzepujemy jajka z solą oraz pieprzem. Do drugiej miski wsypujemy mąkę. Do trzeciej bułkę tartą z papryką słodką.
Na patelni rozgrzewamy olej. Każdego kotleta obtaczamy po kolei w mące, jajku a następnie bułce tartej i smażymy z obu stron do złotego koloru.