Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam filety z kurczaka w sosie z borowików z dużą ilością świeżych ziół, sos śmietanowy z jogurtem greckim i filet soczysty w środku, coś naprawdę pysznego, a przy tym nie wymagającego dużo pracy. Danie same się robi :-) Smacznego !!!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5644
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32253
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5644
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32253
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Składniki
Filety należy umyć i oczyścić z błon, a następnie wrzucić do miski z olejem, ziołami prowansalskimi, czosnkiem, papryką, solą i pieprzem, następnie należy dobrze wmasować przyprawy w fileta. Mięso smażymy na suchej rozgrzanej patelni po 3 minuty z obydwu stron. Nadeszła kolej na grzyby, należy je rozdrobnić, a następnie przesuwamy mięso na patelni na jedną stronę tak aby zostawić miejsce na grzyby i smażymy wraz z filetem aż zmiękną, Prawdziwki można odrobinę posolić, szybciej zmiękną, Kolej na śmietankę, wlewamy na patelnię i mieszamy od czasu do czasu, redukujemy nadmiar wody tak aby sos stał się bardziej gęsty, po kilku minutach dorzucamy jogurt i wszystkie zioła i dalej redukujemy. Filety można przewrócić na drugą stronę, Gdy sos zrobi się gęsty możemy sprawdzić czy nie trzeba do solić. Danie mamy gotowe !!! Smacznego !!!