Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka w sosie myśliwskim.Szybki i prosty pomysł na obiad.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13317
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1517
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14650
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6043
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13317
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1517
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14650
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6043
Składniki
Filet z kurczaka kroję w plastry a następnie rozbijam. Przyprawiam sól oraz pieprz a następnie posypuję mąką. Rozgrzewam olej i smażę mięso kilka minut z każdej strony. Ściągam a następnie na ten sam tłuszcz wrzucam cebulę pokrojoną w pióra oraz pieczarki. Kupiłam bardzo małe tam by już ich nie kroić. Podsmażam kilka minut i ponownie dokładam mięso. Podlewam wodą lub bulionem tak by przykryła składniki i duszę do miękkości mięsa ok. 35 minut. Po ok. 10 minutach duszenia dodaję sos który zagęści moje danie. Takie mięso podaję z ziemniakami i surówką.