Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka w sosie myśliwskim.Szybki i prosty pomysł na obiad.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Filet z kurczaka kroję w plastry a następnie rozbijam. Przyprawiam sól oraz pieprz a następnie posypuję mąką. Rozgrzewam olej i smażę mięso kilka minut z każdej strony. Ściągam a następnie na ten sam tłuszcz wrzucam cebulę pokrojoną w pióra oraz pieczarki. Kupiłam bardzo małe tam by już ich nie kroić. Podsmażam kilka minut i ponownie dokładam mięso. Podlewam wodą lub bulionem tak by przykryła składniki i duszę do miękkości mięsa ok. 35 minut. Po ok. 10 minutach duszenia dodaję sos który zagęści moje danie. Takie mięso podaję z ziemniakami i surówką.