Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny soczysty pełen smaków
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 18940
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 121
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 273
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 353
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 18940
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 121
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 273
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 353
Składniki
Filety po oczyszczeniu i osuszeniu lekko rozbić w najgrubszym miejscu ,posypać solą i pieprzem .Ułożyć na blaszce z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować pesto bazyliowym .Można też zmienić pesto na inne .Ciasto francuskie rozwałkować pokroić na paski szerokości ok 2cm.każdy pasek kłaść na filecie a boki ciasta podwijać pod spód mięsa .Piekarnik nagrzewamy do 220 st pieczemy 20do 30 minut ,jeśli piekarnik przypieka za mocno to ustawić na 200 st Ciasto można posmarować oliwą przed pieczeniem .