Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny soczysty pełen smaków
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Składniki
Filety po oczyszczeniu i osuszeniu lekko rozbić w najgrubszym miejscu ,posypać solą i pieprzem .Ułożyć na blaszce z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować pesto bazyliowym .Można też zmienić pesto na inne .Ciasto francuskie rozwałkować pokroić na paski szerokości ok 2cm.każdy pasek kłaść na filecie a boki ciasta podwijać pod spód mięsa .Piekarnik nagrzewamy do 220 st pieczemy 20do 30 minut ,jeśli piekarnik przypieka za mocno to ustawić na 200 st Ciasto można posmarować oliwą przed pieczeniem .