Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Filet z kurczaka z serem camembert"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 435
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12504
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 89
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 435
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12504
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 89
Składniki
Mięso opłucz, wytrzyj do sucha. Każdy filet lekko rozbij. Potem oprósz solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzej olej. Włóż kotlety. Smaż je po 4 minuty z każdej strony.
Por oczyść, dokładnie umyj, osusz i pokrój w plasterki. Paprykę rozetnij, usuń środek z pestkami, strąk opłucz, osusz, potnij w paseczki. Mięso zdejmij z patelni. Trzymaj w cieple, aby nie wystygło.
Na tłuszcz ze smażenia wrzuć pokrojone wcześniej warzywa. Smaż je, mieszając, przez 3 minuty. Pod koniec przypraw do smaku solą i pieprzem. Ser pokrój w plasterki. Natkę opłucz, osusz, oderwij listki i drobno je posiekaj.
Płaty mięsa ułóż na spodzie żaroodpornej formy. Na kotletach rozłóż podsmażone warzywa oraz plasterki sera. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. Piecz, aż ser ładnie się stopi. Przed podaniem posyp natką.
Zamiast papryki i pora użyj pieczarek i cebuli. ok. 25 min
porcja ok. 310 kcal, ok. 3 zł za porcję.Źródło: Tina