Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po połączenie wszystkich składników wychodzi nam pyszne dnie, zanurzone w jeszcze lepszym sosie, dlatego proponuję podawać z ryżem.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 609
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 435
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1545
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 609
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 435
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1545
Składniki
1. Fileta kroimy w kostkę, przyprawiamy solą oraz 2 łyżkami sosu sojowego.
2. Następnie prużymy na rozgrzanym oleju.
3. W tym czasie obieramy marchew i kroimy w słupki.
4. Paprykę kroimy w kostkę.
5. Cebulę obieramy i również kroimy w kostkę.
6. Pokrojone warzywa prużymy na rozgrzanym oleju.
7. Gdy trochę już zmiękną dodajemy pędy bambusa.
8. Ananasa kroimy w kostkę ( sok zostawiamy) i dodajemy do warzyw.
9. Pastę warzywną mieszamy ze szklanką wody, wlewamy sok z ananasa i przyprawiamy pieprzem, solą oraz dodajemy odrobinę cukru.
10. Sos mieszamy z mąką ziemniaczaną.
11. Do warzyw wlewamy 2 łyżki sosu sojowego, chwilę prużymy, następnie mieszamy z kurczakiem.
12. Na koniec wlewamy sos i jeszcze chwilę gotujemy
13. Danie podajemy z ryżem. 14. Smacznego.