Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po połączenie wszystkich składników wychodzi nam pyszne dnie, zanurzone w jeszcze lepszym sosie, dlatego proponuję podawać z ryżem.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 186
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 67
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 99
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 186
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 67
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 99
Składniki
1. Fileta kroimy w kostkę, przyprawiamy solą oraz 2 łyżkami sosu sojowego.
2. Następnie prużymy na rozgrzanym oleju.
3. W tym czasie obieramy marchew i kroimy w słupki.
4. Paprykę kroimy w kostkę.
5. Cebulę obieramy i również kroimy w kostkę.
6. Pokrojone warzywa prużymy na rozgrzanym oleju.
7. Gdy trochę już zmiękną dodajemy pędy bambusa.
8. Ananasa kroimy w kostkę ( sok zostawiamy) i dodajemy do warzyw.
9. Pastę warzywną mieszamy ze szklanką wody, wlewamy sok z ananasa i przyprawiamy pieprzem, solą oraz dodajemy odrobinę cukru.
10. Sos mieszamy z mąką ziemniaczaną.
11. Do warzyw wlewamy 2 łyżki sosu sojowego, chwilę prużymy, następnie mieszamy z kurczakiem.
12. Na koniec wlewamy sos i jeszcze chwilę gotujemy
13. Danie podajemy z ryżem. 14. Smacznego.