Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażone kawałki fileta z morszczuka podane z ugotowanymi ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 288
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2600
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1644
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14377
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 288
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2600
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1644
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14377
Składniki
Surówka: Surówkę przygotowujemy na samym początku. Kapustę kroimy w drobne paski, obraną marchew ścieramy na dużych oczkach, cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki doprawiamy pieprzem ziołowym i solą, dodajemy majonez i mieszamy. Tak przygotowaną surówkę wstawiamy przykrytą do lodówki.
Wykonanie dania: Wymyte, osuszone filety tniemy na połówki, przyprawiamy pieprzem cytrynowym, solą, panierujemy w jajku i bułce tartej i smażymy na gorącym oleju na rumiany kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone filety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką z kapusty. Smacznego!!!