Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażone kawałki fileta z morszczuka podane z ugotowanymi ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Masz ochotę na coś sycącego, aromatycznego i błyskawicznego w przygotowaniu?...
Odsłon: 1767
Masz ochotę na coś sycącego, aromatycznego i błyskawicznego w przygotowaniu?...
Odsłon: 1767
Składniki
Surówka: Surówkę przygotowujemy na samym początku. Kapustę kroimy w drobne paski, obraną marchew ścieramy na dużych oczkach, cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki doprawiamy pieprzem ziołowym i solą, dodajemy majonez i mieszamy. Tak przygotowaną surówkę wstawiamy przykrytą do lodówki.
Wykonanie dania: Wymyte, osuszone filety tniemy na połówki, przyprawiamy pieprzem cytrynowym, solą, panierujemy w jajku i bułce tartej i smażymy na gorącym oleju na rumiany kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone filety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką z kapusty. Smacznego!!!