Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z morszczuka, ziemniaki, surówka.

Filet z morszczuka, ziemniaki, surówka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1650 Ocena: 24431

Dodano:

Odsłon: 267

Usmażone kawałki fileta z morszczuka podane z ugotowanymi ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Filet z morszczuka, ziemniaki, surówka.

Przygotowanie

  1. Surówka:

    Surówkę przygotowujemy na samym początku. Kapustę kroimy w drobne paski, obraną marchew ścieramy na dużych oczkach, cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki doprawiamy pieprzem ziołowym i solą, dodajemy majonez i mieszamy. Tak przygotowaną surówkę wstawiamy przykrytą do lodówki.

  2. Wykonanie dania:

    Wymyte, osuszone filety tniemy na połówki, przyprawiamy pieprzem cytrynowym, solą, panierujemy w jajku i bułce tartej i smażymy na gorącym oleju na rumiany kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone filety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką z kapusty.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń