Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco kaloryczna, ale jednocześnie niesamowicie smakowita opcja obiadowa :D Serdecznie polecam i zachęcam do przygotowania.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68854
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68854
Składniki
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i pozbywamy się błonek. Następnie przekrawamy je na pół i lekko rozbijamy
Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem i układamy na niej filety, które posypujemy przyprawą do kurczaka
Każdy z kotletów smarujemy ok. 1 łyżką majonezu
Marchewkę i ser ścieramy na tarce o dużych oczkach, a następnie układamy warstwami na mięsie.
Masło ścieramy na tarce o dużych oczkach bezpośrednio nad blaszką.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180* (grzałka góra-dół) przez 40 min.