Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam filet z ryby pieczony w bułce tartej. Na jednej blaszce upiekłem i rybę i frytki. Pół godziny i wszyscy najedzeni.
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 124
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 95
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 124
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 95
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
Składniki
Filety rozmroziłem w zimnej wodzie z dodatkiem octu (ryba się nie rozpadnie). Rozmrożone osuszyłem, oprószyłem pieprzem, solą, spryskałem sokiem z cytryny i posypałem koperkiem. Bułkę tartą (własnej roboty) wymieszałem z otrębami, odrobiną kurkumy, pieprzem,solą i papryką. Chciałem żeby panierka miała mocny smak.
Rybę maczałem w rozkłóconym jajku i obtaczałem w bułce. Piekłem w piekarniku około 30 minut w 180 stopniach. Ponieważ dodatkiem były frytki piekłem je na jednej blaszce. W innym wypadku użyłbym naczynia żaroodpornego.