Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z ryby z szałwią

Filet z ryby z szałwią

Autor:

Przepisów i artykułów: 532 Ocena: 10528

Dodano:

Odsłon: 1789

Szałwia przyjemnie aromatyzuję mięsa.

Składniki

  • Filez z ryby 150g osoba u mnie sum afrykański
  • sól i pieprz
  • Szałwia kilka listków
  • do panierki, u mnie kasza manna
  • tłuszcz do smażenia u mnie oliwa z oliwek
  • cytryna do podania
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filet podzieliłam na porcje. Przyprawiłam je solą i pieprzem, potem obsypałam kaszą manną i położyłam listki szałwii.
    Rybą najpierw usmażyłam od strony skóry.
    A potem od strony mięsa. Szałwia podgrzewana na oliwie doda rybie niesamowitego bogatego aromatu.

  2. Ryba świetnie też smakuje skropiona sokiem z cytryny przed jedzeniem.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń