Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Filet z salsą"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 293
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 293
Składniki
40 min • Porcja 130 kcal • Koszt porcji ok. 3,40 zł • Przepis na 2 porcje
Marynata
Marynata: po łyżeczce kolendry, słodkiej, wędzonej papryki, suszonego czosnku, po 1/2 łyżeczki oregano, tymianku, ostrej papryki, białego pieprzu, limonka, 2 łyżki oliwy. Salsa awokado: 2 pomidory, czerwona cebula, 1/2 papryczki chili, świeża bazylia, łyżka soku z limonki, sól.
Filet kroję na kawałki. marynaty mieszam (z limonki ścieram skórkę i wyciskam sok z jej połowy, przyprawy ucieram w moździerzu). Nacieram tym mięso, owijam folią i odstawiam na godz. Grilluję filet na patelni grillowej.
Gotuję ryż. Fasolę osączam. Na oliwie szklę posiekaną cebulę, dodaję koncentrat pomidorowy, fasolę, ryż, roztarty kmin rzymski. Smażę ok. 2 min.
Salsa: obrane pomidory, cebulę, awokado kroję w kostkę, papryczkę siekam, mieszam. Dodaję posiekaną bazylię, sok z limonki i sól.
<strong>Ewelina Pędzikowska z Kutna</strong>Źródło: Kobieta i życie