Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzis zapraszam na rybno - sałatkowy duet obiadowy, który okazał się strzałem w dziesiątkę. Obiad był pyszny, aromatyczny, a także zdrowy i pożywny. Takie rozwiązania lubię najbardziej :D Smażony sum z aromatycznymi przyprawami doskonale komponował się z lekkim dressingiem jogurtowo - koperkowym oraz mixem sałat z pomidorkami koktajlowymi i marynowanymi pieczarkami, otulonymi koperkowym sosem vinegret. Smacznie polecam ten duet! :D
Rybę oczyszczamy ze skóry i ości, dzielimy na mniejsze porcje i smarujemy je oliwą z oliwek. Każdy kawałek oprószamy solą, czosnkiem granulowanym oraz pieprzem ziołowym i odstawiamy na chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
Oliwę z oliwek łączymy z octem jabłkowym i syropem z agawy, dodajemy posiekany koperek oraz doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Do dużej miski dodajemy mix sałat, pomidorki koktajlowe oraz marynowane pieczarki i łączymy wszystko z koperkowym sosem vinegret.
Filety z suma smażymy na maśle klarowanym przez około 2 - 3 minuty z każdej strony. Przed końcem smażenia przykrywamy patelnię na około 1 minutę, aby poddusić kawałki ryby i nadać jej soczystości.
Życzę smacznego! :)
soczysta i delikatna ryba z pomidorami i cebulą, upieczona na warstwie ziemni...
Odsłon: 8697
Smaczna, zdrowa, delikatna ryba pieczona , doskonałe danie na piątek i nie ty...
Odsłon: 6690
Bardzo smaczna, soczysta kiełbasa wieprzowa chuda, podpiekana. Kiełbasa wędzo...
Odsłon: 66
Ciasto "Och i Ach" - czyli prosta rolada z bananem - to połączenie najlepszyc...
Odsłon: 888
Bardzo smaczna, soczysta kiełbasa wieprzowa chuda, podpiekana. Kiełbasa wędzo...
Odsłon: 66
Ciasto "Och i Ach" - czyli prosta rolada z bananem - to połączenie najlepszyc...
Odsłon: 888
Składniki
Rybę oczyszczamy ze skóry i ości, dzielimy na mniejsze porcje i smarujemy je oliwą z oliwek. Każdy kawałek oprószamy solą, czosnkiem granulowanym oraz pieprzem ziołowym i odstawiamy na chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
Oliwę z oliwek łączymy z octem jabłkowym i syropem z agawy, dodajemy posiekany koperek oraz doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Do dużej miski dodajemy mix sałat, pomidorki koktajlowe oraz marynowane pieczarki i łączymy wszystko z koperkowym sosem vinegret.
Filety z suma smażymy na maśle klarowanym przez około 2 - 3 minuty z każdej strony. Przed końcem smażenia przykrywamy patelnię na około 1 minutę, aby poddusić kawałki ryby i nadać jej soczystości.
Życzę smacznego! :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierogi z wędzonym twarogiem i czosnkiem niedźwiedzim według Ewy Wachowicz
Dania główne
Soczysta karkówka z grilla
Dania główne
Siekane kotleciki drobiowe
Dania główne
Ślimaczki z młodej kapusty
Pierogi z wędzonym twarogiem i czosnkiem niedźwiedzim według Ewy Wachowicz
Pierogi z farszem z ziemniaków, wędzonego twarogu, żurawiny oraz pesto z czos...
Odsłon: 127
Soczysta karkówka z grilla
Soczysta karkówka z grilla jest marzeniem każdego organizującego rodzinne bar...
Odsłon: 214