Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzis zapraszam na rybno - sałatkowy duet obiadowy, który okazał się strzałem w dziesiątkę. Obiad był pyszny, aromatyczny, a także zdrowy i pożywny. Takie rozwiązania lubię najbardziej :D Smażony sum z aromatycznymi przyprawami doskonale komponował się z lekkim dressingiem jogurtowo - koperkowym oraz mixem sałat z pomidorkami koktajlowymi i marynowanymi pieczarkami, otulonymi koperkowym sosem vinegret. Smacznie polecam ten duet! :D
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 21
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2250
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 155
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 21
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2250
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 155
Składniki
Rybę oczyszczamy ze skóry i ości, dzielimy na mniejsze porcje i smarujemy je oliwą z oliwek. Każdy kawałek oprószamy solą, czosnkiem granulowanym oraz pieprzem ziołowym i odstawiamy na chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
Oliwę z oliwek łączymy z octem jabłkowym i syropem z agawy, dodajemy posiekany koperek oraz doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Do dużej miski dodajemy mix sałat, pomidorki koktajlowe oraz marynowane pieczarki i łączymy wszystko z koperkowym sosem vinegret.
Filety z suma smażymy na maśle klarowanym przez około 2 - 3 minuty z każdej strony. Przed końcem smażenia przykrywamy patelnię na około 1 minutę, aby poddusić kawałki ryby i nadać jej soczystości.
Życzę smacznego! :)