Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 285
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25644
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 285
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25644
Składniki
Piekarniżk nagrzac do 80 stopni. Szalotkę i czosnek pokroić. Filet posolić i popieprzyć. Na masle klarowanym podsmazyc filet z jednej i 2 strony po 5 minut z każdej strony. Natychmiast wstawić do piekarnika nagrzanego do 80 stopnii i 1godz. i 1/4 godziny - filet krwisty albo 1 godzina i 3/4 godziny filet rózowy.
w pozostalym tłuszczu po smażeniu dodac czosnek i szalotkę i przecier pomidorowy dusić. Dodac wino, zagotować., dodac bulion i zredukować. Przecedzić sos. Pieprz opłukać pod ciepłą wodą i dodac do octu balsamicznego a następnie dodac do sosu. Dodac płatki masła zagotować. Doprawic solą i pieprzem. Filet pokroić na plastry i serwowac z sosem