Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2704
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2704
Składniki
Piekarniżk nagrzac do 80 stopni. Szalotkę i czosnek pokroić. Filet posolić i popieprzyć. Na masle klarowanym podsmazyc filet z jednej i 2 strony po 5 minut z każdej strony. Natychmiast wstawić do piekarnika nagrzanego do 80 stopnii i 1godz. i 1/4 godziny - filet krwisty albo 1 godzina i 3/4 godziny filet rózowy.
w pozostalym tłuszczu po smażeniu dodac czosnek i szalotkę i przecier pomidorowy dusić. Dodac wino, zagotować., dodac bulion i zredukować. Przecedzić sos. Pieprz opłukać pod ciepłą wodą i dodac do octu balsamicznego a następnie dodac do sosu. Dodac płatki masła zagotować. Doprawic solą i pieprzem. Filet pokroić na plastry i serwowac z sosem