Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet ze szparagami

Filet ze szparagami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1057 Ocena: 13276

Dodano:

Odsłon: 4967

Najlepszy pomysł na danie z filetem kurczaka, które zachwyci każdego bez wyjątku. Świetna alternatywa dla tradycyjnych piersi z kurczaka. Koniecznie musisz Spróbować. Danie w zaledwie kilka minut.

Składniki

  • 2 podwójne filet z kurczaka
  • 1 pęczek szparag
  • Kilka pomidorków koktajlowych
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryczka chili
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
  • Sól
  • 7 listków roszponki
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Filet ze szparagami

Przygotowanie

  1. 1. Mięso myjemy, osuszamy, odcinamy odstające części. Doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą.

  2. 2. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą i układamy mięso.
    3. Szparagi myjemy usuwamy twarde części i układamy obok mięsa.
    4. Paprykę myjemy, usuwamy nasiona, kroimy w podłużne paski i również układamy obok mięsa.
    5. Papryczkę chili myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona, kroimy w małe paseczki i układamy na mięsie.
    6. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C,


  3. 7. Dziesięć minut przed końcem pieczenia układamy obok mięsa pomidory.

  4. 8. Danie gotowe, przed podaniem układamy roszponkę.
    9. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Pani_Domu 14 czerwca Bardzo smaczne, zdrowe i praktyczne, nie trzeba dużo zmywać potem :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 08 czerwca Super kolorowo i apetycznie, no i oczywiście wiesz bez czego hihi. Lubię takie jedzonko, mniami ;) Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń